zondag 13 mei 2012

130512: Over en uit

Zo stopt het seizoen op Moederdag, zondag 13 mei. Den Bosch gaat naar de finale en natuurlijk krijgen ze de felicitaties voor het bereiken daarvan. Ze maakten het in Groningen af en dat is een knappe prestatie.

We waren in het voordeel. We speelden thuis en met 4000 aanwezigen als zesde man waren alle ingrediƫnten aanwezig om er een succes van te maken. De wedstrijd was ongelofelijk spannend en niemand kon halverwege het laatste kwart voorspellen hoe het zou gaan uitpakken. De tweepunter draaide in de laatste seconden uit de ring en daarmee was het allemaal over en uit. Geen finale, geen Beker, geen Supercup en geen Europees succes.

Daarmee kan je nu vaststellen dat dit seizoen geen enkele doelstelling is gehaald. Sterker nog, met alle commotie die in de achtergrond ook nog meespeelde kan je stellen dat het seizoen mislukt is. Dat is voor Groningse begrippen een heel vervelende constatering maar de feiten zijn zoals ze zijn. Met een nagenoeg compleet nieuwe ploeg en een nieuwe, relatief onervaren coach, begonnen we aan een jaar waarbij de verwachtingen hoog waren. Die verwachtingen waren terecht omdat je als topploeg mee wilt draaien op het hoogste niveau en het verleden ook heeft uitgewezen dat we daar gewoon horen. Al snel tijdens het begin van het seizoen ontstond er gemor en commotie met alle gevolgen van dien. Die feiten zijn bekend en hoeven niet meer herhaald te worden. Terugkijkend is het nog een knappe prestatie dat de tweede plek op de ranglijst werd gehaald maar dat gegeven werd niet goed gebruikt want het thuisvoordeel in de halve finale had geen positief effect.

Hij kwam met veel bombarie naar Groningen en heeft er binnen de mogelijkheden alles aan gedaan om het tot een succes te maken. Hij werd voor de leeuwen geworpen maar bleef staan. Wat dat betreft verdient Hakim Salem een groot compliment want eenvoudig was het absoluut niet. Dit seizoen is hij jaren ouder en wijzer geworden en dan was het halen van de finale een mooie opsteker geweest. Maar zo hard kan het zijn in de topsport.

Dinsdag nemen we afscheid van de ploeg en begint de lange basketballoze zomer. Dan begint het evalueren en het weer vooruit kijken. Met een nieuw bestuur en ongetwijfeld een paar nieuwe spelers begint over een paar maanden het nieuwe seizoen. Maar zo ver is het nu nog lang niet. Dit moet eerst een plek krijgen. Wordt vervolgd…

2 opmerkingen:

  1. Dank voor de felicitaties HJ, hier teren we nog wel even op. Moederdag 2012 kan met een gouden randje de boeken in ... Dank je wel, GRONINGEN

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toine,

    Gefeliciteerd! Succes in de finale!

    BeantwoordenVerwijderen