dinsdag 1 mei 2012

010512: Zeer matig, snel vergeten

Het was vanavond grotendeels niet om aan te zien. Het hoogtepunt van de wedstrijd in de eerste drie kwarten was het zien van de nieuwe pakjes van de cheerleaders die het aanzien meer dan waard waren.

Maar daar was dan ook alles wel mee gezegd. De ploeg speelde inspiratieloos, mat, tam en niet georganiseerd. De enige twee spelers die een voldoende haalden waren Alex en JD, zoals gewoonlijk. Zorgelijk is wel het feit dat niemand in zo’n fase echt op staat en de leiding neemt. Typerend was daarbij ook het spel van Defares. Normaal gesproken toch iemand die iets kan kantelen maar ook hij zakte compleet weg in de misère. Dat de wedstrijd in de twee verlengingen toch nog spannend werd was leuk voor de 2770 bezoekers maar het was een schrale troost voor het vertoonde spel.

Ook de sfeer in de hal was ver beneden peil. Het enige wat grotendeels te horen was waren de trommels van Hammer met zijn vrienden. Terwijl er boven aan de tribune een spandoek hangt met ‘sfeerteam’ was er helemaal niks van te merken. De sfeer was stil, gelaten en passief. Gelukkig hoorden we na afloop dat het aanstaande donderdag anders zal zijn en dat het sfeerteam zich dan weer van haar beste kant zal laten zien.

Dit maar snel vergeten en blij zijn met het resultaat. Slecht spelen en toch winnen is ook een verdienste. Maar het geeft eerlijk gezegd niet veel vertrouwen voor de komende slopende serie tegen Rogier en zijn mannen. Weliswaar een hele andere tegenstander maar als dit spel ons door de halve finale moet gaan leiden heeft menigeen er een hard hoofd in. Wisselvallig is het woord wat een groot deel van dit seizoen symboliseert. Maar toch, we staan in de halve finale met thuisvoordeel en beginnen gewoon weer met nul-nul. Morgen geen woord meer reppen over dit duel en je gaan voorbereiden op Den Bosch. Ook die ploeg kenmerkt zichzelf door wisselvalligheid dus wat dat betreft zijn we wel aan elkaar gewaagd.

Tot slot: de man van de wedstrijd? Met kop en schouders: meneer Vos. Hij gaat naar de NBA en won het pauzespel. Langs deze weg, van harte!

1 opmerking:

  1. Slechte wedstrijden winnen, dat telt toch. Je wordt trouwens al een echte razende reporter. Ook met de flip-camera? Tip: een mooie Gasterra plopkap zou niet misstaan. Nou, de Play Offs kunnen eindelijk beginnen. Twee ploegen met 'high ups' en 'low downs'. Dat belooft hopelijk wat. Cruciale game morgen. Ik ben er.

    BeantwoordenVerwijderen