zondag 4 oktober 2009

041009: Programma voor 101009

De eerste ronde.

Was u aanwezig bij de eerste competitiewedstrijd van dit jaar? De nieuwe ploeg van coach van den Berg liet hier in Martiniplaza even zien hoe het spel gespeeld moest worden en liet werkelijk geen spaan heel van het team uit Zwolle. 113 tegen 68. Spanning was er geen moment maar sensatie en actie des te meer. De Flames waren wel drie niveaus beter dan hun tegenstander en dat is natuurlijk een heerlijk begin voor dit nieuwe basketbaljaar. Vooral de intensiteit gaf de doorslag. Keihard werken en als team presteren, daar win je wedstrijden mee. Dat werd die woensdagavond wel even heel erg duidelijk. Blue werd topscorer met maar liefst 32 punten, Bausscher was ‘King of the Assists’ met 9 stuks en Ellis pakte meteen zijn eerste double-double van het seizoen. Kortom, een heerlijke openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.

Afgelopen weekend werd de eerste ronde van de nieuwe competitie afgesloten en zo waren dat weekend alle teams uit de eredivisie reeds een keer in actie geweest. Zaten er opvallende uitslagen bij? Ja, best wel. Amsterdam won thuis met meer dan twintig punten van Weert, Leiden kaapte in de slotseconden van de wedstrijd twee punten weg uit Leeuwarden en Bergen op Zoom was thuis heer en meester boven Den Bosch. Amsterdam, wat een verhaal zeg, geen geld, steun vragen aan de gemeente en vlak voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag nog even een Amerikaan binnenhalen. Alton Mason, de guard die onder Claros één seizoen in Groningen speelde, heeft zijn koffers en zijn familie nu in de grootste stad van Nederland gestald en speelt, voor zo lang als het nog duurt, voor zijn nieuwe coach Arik Shivek. Eerlijk gezegd was het best verrassend dat ze wonnen van Weert. Leeuwarden speelde een puike wedstrijd waarbij een aantal spelers en fans van de Flames ook op de tribune aanwezig waren. De overwinning hadden ze in de slotseconden bijna binnen. Met nog geen drie seconden op de klok wist McGhee van Leiden met een onmogelijke driepunter van eigen helft toch nog te scoren en zo gingen de punten alsnog mee de bus in terug naar Leiden. Het duel tussen Bergen op Zoom en Den Bosch was zondag live op de televisie te volgen. Bergen op Zoom speelde het ‘sterrenteam’ van Den Bosch helemaal aan flarden. Vooral Slagter en Kimbrough schoten de matige defensie van de nieuwe ploeg van Rogier compleet stuk en zo wonnen ze de wedstrijd met 21 punten verschil. Toch wel een raar gezicht hoor. Van Paassen, Wessels en Jansen opeens in een ‘vandaag is rood’ shirt. Zouden ze daar in Den Bosch ook dit seizoen continue weer die vreselijke tune van dat liedje van Borsato laten horen? Voor de zanger is het wel te hopen want elke eurocent die hij daardoor van de BUMA ontvangt is toch mooi meegenomen.
Zo waren er na de eerste speelronde vijf teams met 2 punten en vijf teams met nul punten. Natuurlijk is er nu nog helemaal niets te zeggen over het verloop van deze competitie maar volgens vele kenners zal de strijd om de eerste plaats gaan tussen Den Bosch, Bergen op Zoom en Groningen.

Vandaag spelen we alweer de derde wedstrijd van dit seizoen. Afgelopen donderdag werd namelijk de eerste uitwedstrijd van de Flames in Leeuwarden afgewerkt. Helaas kunnen we u langs deze weg niet verder informeren over deze wedstrijd omdat deadlines nou eenmaal bindend zijn. De tegenstander van vandaag komt uit Nijmegen. De ploeg onder leiding van coach Michael Schuurs had in hun eerste wedstrijd van deze competitie de grootste moeite om te winnen in en van Rotterdam die dit jaar met louter Nederlanders in het team speelt. Ook in Nijmegen is de financiële crisis toegeslagen en daarom heeft de club hun begroting flink naar beneden moeten bijstellen. Dat dit gevolgen heeft voor de samenstelling van de ploeg is natuurlijk logisch. Toch is de verwachting dat Nijmegen ook dit jaar weer mee zal doen in de strijd om de bovenste plaatsen en daarom is de wedstrijd van vandaag zeker een belangrijke.

Op de site van de Magixx is een duidelijk overzicht te vinden van alle karakteristieken van de spelers, maar bijvoorbeeld ook van de cheerleaders. Daar leren we van dat ze in Nijmegen niet het probleem zullen krijgen wat wij in onze eerste thuiswedstrijd wel aan den lijve ondervonden. Weet u het nog? Van het éne op het andere moment verdwenen onze cheerleaders richting de kleedkamers omdat het acht uur was geweest... werken na die tijd was voor een aantal van hen, die de heuglijke leeftijd van 18 jaar nog niet hebben bereikt, toen niet meer toegestaan. Zou het misschien een idee zijn dat we bijvoorbeeld de dragers van de Donarjassen een spoedcursus cheerleaden geven zodat we nooit weer in zo’n vreemde situatie terecht gaan komen? U kunt zich altijd aanmelden.

Veel plezier bij de wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten