zaterdag 17 oktober 2009

171009: 10 uit 5

Vandaag was dus absoluut wit. Geen discussie. Een geweldige wedstrijd leidde uiteindelijk in een meer dan terechte overwinning voor de Flames. Zo willen we het graag zien in Martiniplaza. 3450 toeschouwers en een geweldige sfeer. Jammer dat de laatste paar honderd mensen erg laat de zaal binnen kwamen maar dat had alles te maken met de aanwezige poortjes en de beschikbare scanapparatuur.

Rogier speelde niet mee. Volgens eigen zeggen heeft hij een stressfractuur in het kuitbeen en dat zal zeker de nodige weken kosten voordat hij weer aan het spel kan meedoen. Best jammer. Was leuk geweest als hij nu als speler van de andere kant had kunnen meemaken wat een heksenketel in Groningen precies betekent.

Den Bosch begon de wedstrijd meteen met een zoneverdediging. Na een week voorbereiding op deze wedstrijd was dat de verrassing die coach Beck had uitgedokterd. Velen waren verbaasd over deze actie omdat een zoneverdediging in het basketbal vaak een ‘slechte man to man verdediging’ wordt genoemd. Het resultaat was dat Donar even moest zoeken naar de juiste aanvalsopties. Zeker ook omdat DB met regelmaat toch switchte naar een gewone man tot man verdediging. Daar moet je dan goed op anticiperen en onder leiding van Bostain ging dat eerlijk gezegd steeds beter. Bij rust waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd (45-44). In het derde kwart werd de afstand al wat groter (21-18) en in het vierde kwart was het er op en er over. Eindstand 93-82.

Tussen de regels door gaf coach Beck in het napraatje eigenlijk aan dat zijn team minder kwaliteit heeft dan vorig seizoen. Dat was één van de redenen dat hij vond dat een zoneverdediging noodzakelijk was. Zo haal je dus als club 3 hele dure Nederlanders erbij maar nu blijkt dus al dat de kwaliteit daardoor niet omhoog is gegaan. Dat lijkt me voor de clubleiding een vervelende conclusie..

Maar genoeg over DB. Laten we het liever over de winnaars hebben. Bostain was met kop en schouders de Man of the Match. Niet alleen scorend (23 punten) maar ook qua overzicht, verdedigende handelingen en zijn inzet. Als goede tweede noem ik Steve Ross. Niet zozeer om zijn cijfers maar vooral om zijn lef om op beslissende momenten een belangrijk schot te durven nemen. Vier uit acht driepunters en vijf uit negen veldscorers. Niks mis mee. Maar vooral zijn lef en durf om het gewoon te doen was indrukwekkend. Eigenlijk speelde niemand onder zijn niveau behalve dan Townes. Ongelukkig in zijn acties en bovendien niet helemaal scherp in het uitvoeren van zijn taken. Tja, dan moet je plaats nemen op de bank. Gelukkig komen er dan toppers als Ross, Blue en Bas (jaja) van de bank die zijn taken goed overnamen. Mooi detail uit de statistieken: totaal als team één blockshot. Van wie? Jawel, Bas Rozendaal. Ook Otten deed het heel aardig vandaag. Goede verdedigende acties en een onsportieve fout mee. Erg jammer alleen dat de spanning bij hem bij zijn vrije worpen blijkbaar iets te groot was.

Het was weer een heerlijke basketbalavond. Donar won de wedstrijd en dat was simpel gezegd, helemaal terecht. Den Bosch is dit seizoen niet het grootste gevaar. Ik denk dat Bergen op Zoom sterker is dan Den Bosch dus de wedstrijd van komende donderdag zal een nog duidelijker beeld geven over de krachten van deze topploegen.

4 opmerkingen:

  1. Het was weer een heerlijke basketbalavond, helemaal mee eens!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat met jullie overwinning ... wij zullen onze underdog positie met veel plezier koesteren tot in de Play Offs.

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mis ik eens een wedstrijd, maken ze er direct zo'n mooie pot van! Maar een prachtig resultaat natuurlijk, denk dat we na a.s. donderdag écht weten of we de favoriet zijn dit jaar.
    En HJ, bedankt voor het informeren van de stand via sms!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super Donar zaterdagavond!! En dan hier een mooi verslag. Een avondje Donar is machtig als bijna 3500 man uit hun dak gaan. Kortom: Donar rules!

    BeantwoordenVerwijderen