zaterdag 24 oktober 2009

241009: Ongeslagen koploper

14 punten uit 7 wedstrijden. GasTerra Flames heeft in deze fase van de competitie een prima resultaat behaald door nu, als enige team, nog geen wedstrijd te hebben verloren. Een topprestatie, zo mag het wel worden genoemd.

Afgelopen donderdag speelde het team nog de zware uitwedstrijd tegen Bergen op Zoom. Veel tijd om te herstellen van die overwinning was er niet want vandaag stond de landskampioen van afgelopen jaar op de stoep. Landskampioen zult u zeggen? Ja, Amsterdam pakte de titel ten koste van Den Bosch maar de zomer die daarna volgde was voor hen dramatisch. De hele pudding zakte ineen en zo begonnen de Amsterdammers dit seizoen met een compleet nieuw team en een nieuwe coach. Het blijft toch een rare club. Op een verzoek om wat informatie te krijgen over de club wordt simpelweg niet gereageerd en krijg je alleen een nieuwsbrief vol fouten terug. Zo moet het dus niet. Dan krijg je de publieke opinie ook nooit aan jouw kant. Of een ander voorbeeld. Coach Ferry Steenmetz vond het blijkbaar niet nodig om op de persconferentie te verschijnen ondanks mijn persoonlijke uitnodiging. Ach, eerlijk gezegd ben ik ook niet verbaasd...

Amsterdam won afgelopen week verrassend nog de Europese week van Moskou. Zeker niet een kleine tegenstander dus dat was absoluut een compliment waard. Hoe zouden ze vervolgens in Martiniplaza verschijnen? Dat was de vraag. Voorafgaand aan de wedstrijd wist Alton Mason het zeker: ‘We will win’ zei hij in een klein een-tweetje. Nou, helaas pindakaas. Het leek helemaal nergens op. Hoe dit team van Moskou heeft kunnen winnen is een compleet raadsel.

Verdedigen doen ze nauwelijks. Met als resultaat dat de open schoten je om de oren vliegen. Aanvallend was het compleet inspiratieloos. Telkens dezelfde aanval spelen wil wel eens leiden tot begrip bij de tegenstander. Dat gebeurde dus ook. Flames stond zo goed te verdedigen, met daarbij indrukwekkende switches, dat het aanvallende spel van Amsterdam absoluut niet uit de verf kwam. Natuurlijk moeten we een beetje mild zijn want met een paar Amerikanen en wat jeugdspelers verras je Donar echt niet zo maar.

Alton Mason. Hij zou het wel even doen. Nou Alton, ga eerst eens wat harder en intensiever trainen. Veel te zwaar en veel te snel vermoeid. Hoe durf je zo in deze competitie te verschijnen. Vervolgens ook nog het idee hebben om het allemaal alleen te doen. De 10 gescoorde punten zal hij na afloop wel meteen hebben doorgebeld naar zijn familie maar hij zou zich moeten schamen. Morgen 100 rondjes lopen in een willekeurig park in Amsterdam, dat is wat hij zou moeten doen.

2780 mensen zagen een teamprestatie van GasTerra Flames waar je je vingers bij af mocht likken. Indrukwekkend. Bostain (12 punten, 8 assists) lijkt sinds de oefencampagne wel een compleet ander mens geworden. De absolute leider. Rustig en zeer gecontroleerd. Daar waar nodig zelf voor de actie gaan en bovendien het team zo neerzetten zoals het moet. Blue (19 punten) komt nota bene van de bank maar speelde een hele sterke wedstrijd. Donderdag was dat ook al het geval. In ieder geval mijn MotM vandaag. JD (20 punten) zoals altijd bijzonder sterk. Wat een topspeler is dat. Otten speelde vooral verdedigend erg goed. Soms doet hij mij een beetje denken aan Gatis. Hij gaat voor elke bal en durft hard te verdedigen en het zijn tegenstander bijzonder zwaar te maken. Townes was matig vandaag. Niet slecht maar een beetje ongelukkig. Afgelopen donderdag was hij een belangrijke schakel dus zorgen hoeven we ons niet echt te maken. Bauscher ( 13 punten en 5 assists) blijft een genot om naar te kijken. Open schot? Boem. Tja, dan moet je maar verdedigen zal hij gedacht hebben.

Hoogtepunt van de wedstrijd was het moment dat JD tijdens de aanval zijn veter even moest strikken. Robby zag dat en hield de bal even rustig bij zich. Even een momentje van rust. Nadat de veter weer was gestrikt ging de aanval in versneld tempo verder en viel uiteindelijk ook de score. Ik hoop dat dit moment morgen in de 20 minuten durende uitzending van de NOS te zien zal zijn.

44 tegen 24 rebounds, 27 tegen 7 assists, en 13 tegen 6 driepunters. Tja, wat moeten we dan nog meer zeggen. Petje af. Nu even een paar dagen rust en dan 2 weken trainen ter voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Leiden.

Donar!

3 opmerkingen:

  1. HJ, prachtig neergezet!!! Kun je niet bij DVHN aan de slag :)

    Heb dit als titel gebruikt: "GasTerra Flames treat home fans to blowout win over ABC Amsterdam".

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prima weer HJ! Jammer dat je niks over de tieten van Alton schreef (en dus doe ik het maar....)

    BeantwoordenVerwijderen