dinsdag 13 oktober 2009

131009: Programma voor 171009

VANDAAG IS WIT!!

Vier wedstrijden gespeeld, acht punten. Een prima score zo aan het begin van deze nieuwe competitie. Zwolle, Leeuwarden, Nijmegen en Weert hebben ondertussen de kracht van de GasTerra Flames aan den lijve ondervonden en er zullen zeker nog meer volgen.

Een week geleden was u ongetwijfeld getuige van de thuiswedstrijd tegen Nijmegen. Tot de rust wist de ploeg van coach Schuurs nog aardig bij te blijven maar na de rust zakte de Matrixx compleet in elkaar. Ze konden het hoge tempo niet meer bijbenen en bovendien had coach Marco een paar tactische wijzigingen toegepast die duidelijk effect hadden. De eindstand werd uiteindelijk 89 - 68. Opvallend feit tijdens de wedstrijd was dat zelfs de scheidsrechters met regelmaat luidkeels werden toegezongen. Of dit gezang ook het effect heeft waar de zangers op hopen is natuurlijk de vraag maar het feit dát ze die zaterdag werden toegezongen zal ook de mannen met de fluit zeker niet zijn ontgaan. Het belangrijkste nieuws na afloop van de wedstrijd was dat Mr. TT (Torey Thomas, u kent hem vast nog wel) een contract had getekend bij de Nijmeegse ploeg en dat betekende meteen ook dat Andrew Washington, die zaterdag bij Nijmegen nog topscorer was met 20 punten, mocht vertrekken. Zo kan het allemaal dus gaan in de topsport. Met Torey erbij zal de ploeg uit Nijmegen wel absoluut sterker worden en dat is alleen maar goed voor de basketbalcompetitie in zijn geheel.

Afgelopen dinsdag speelden de Flames de uitwedstrijd in en tegen Weert. Dit was de tweede uitwedstrijd van het seizoen en was qua afstand wel een hele verre. Drie en half uur in de bus en dan nog ‘even’ een zware wedstrijd spelen. Dat valt natuurlijk niet mee. Onder het toeziend oog van een paar enthousiaste fans uit Groningen speelde het team onder leiding van coach Marco zeker niet hun beste wedstrijd maar nam het de twee punten wel mee de bus in naar het hoge Noorden. De ruststand was 35-40 en de eindstand 68-77. Nee, het was niet geweldig. Totaal 8 assists en 20 turn-overs. Wat dat betreft hebben we wel betere wedstrijden gespeeld. Jason Dourisseau pakte wel een double double 12/12 maar verder was het een wedstrijd om maar weer snel te vergeten. Toch is het knap dat we zo’n matige wedstrijd toch wel weten te winnen. Daar gaat het uiteindelijk om, zo veel mogelijk wedstrijden winnen en zo hoog mogelijk op de ranglijst eindigen.

Vandaag een hele andere tegenstander. U zult er ongetwijfeld al het één of ander over hebben gehoord of gelezen. Het team uit Den Bosch doet het dit jaar met maar liefst negen Nederlanders. De plannen gaan overigens nog verder: ‘Als wij goede vervangers vinden voor de laatste drie Amerikanen die nu nog bij ons spelen, is de kans reëel dat we met een compleet Nederlandse ploeg verder gaan’, aldus Peter Vogelaar, bestuurslid technische zaken bij Den Bosch in een interview in de Volkskrant van afgelopen week. Toch wel even wennen hoor. Dat zal gelden voor de eigen supporters van Den Bosch maar eigenlijk ook voor elke andere basketballiefhebber. Rogier Jansen, wie kent hem niet, Peter van Paassen en Stefan Wessels, zomaar ineens ook in een ‘vandaag is rood’ shirt. Drie Amerikanen, twee Amerikaanse coaches, aangevuld met zeker niet de eerste de beste Nederlandse spelers, dat is vandaag de dag de ploeg van Den Bosch. Het is nog maar een paar maanden geleden dat Rogier zijn thuiswedstrijden in Groningen speelde. Nu is dat compleet anders maar Jansen vindt het leuk om weer even in Groningen terug te zijn. ‘Spelen in Groningen betekent veel voor me, ik kijk er naar uit om iedereen weer even terug te zien. Het zal voor mij wel wennen zijn dat het publiek in Groningen nu tegen, in plaats van voor me zal schreeuwen. Het zal een spannende wedstrijd worden. Groningen draait momenteel goed en bij ons (Den Bosch) gaat het ook steeds beter dus dit zal een voorproefje worden van een hoop spannende wedstrijden tussen Eiffel en GasTerra!’.
Dat de twee ploegen die vanavond hier tegen elkaar spelen aan elkaar gewaagd zijn is zeker een feit. Samen met Bergen op Zoom zijn dit, volgens experts en insiders, de drie ploegen die de komende maanden gaan strijden voor de eerste plaats in de competitie en in de Play-offs. Net als de Flames heeft ook de ploeg uit Den Bosch een grote aanhang. Dit jaar zijn er in Groningen een record aantal seizoenkaarten verkocht (meer dan 1100) en in Den Bosch hoopt men dit seizoen de 700 stuks te gaan halen. Prachtige cijfers in deze tijd van recessie en financiële ellende.

Het duel van vandaag is belangrijk. Hoe presteren de Flames nu, na een flink aantal wedstrijden vlak achter elkaar te hebben gespeeld en hoe zal de Nederlandse kern van Den Bosch zich houden tegen de fysieke kracht van ons team. We zullen het gaan zien en beleven. U bent erbij en u kunt er van genieten. Veel kijkplezier gewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten