zaterdag 5 maart 2011

050311: en dat is drie

Bergen op Zoom, Nijmegen en Weert. Drie tegenstanders uit de middencategorie en alle drie verloren. Thuis verliezen van Bergen op Zoom was dus duidelijk geen incident. Er is dus meer aan de hand. Maar wat?

Het antwoord op die vraag moet uit de monden van de spelers en van beide coaches komen. Marco vond het verlies tegen Nijmegen nog niet zo’n groot drama omdat de spanning op de ranglijst nu weer helemaal terug was. Het element spanning is nu na de derde verliespartij wel volop aanwezig waarbij zelfs de eerste positie op de ranglijst ter discussie kan komen te staan. Spanning kan soms best goed werken, zeker in een periode dat de belangrijkste wedstrijden voor de deur staan maar drie keer achter elkaar verliezen gaat ook ongetwijfeld tussen de oren zitten.

De ploeg werkte naar een piek toe rond de thuis en uitwedstrijd tegen Leiden. Daarna werd thuis ook Den Bosch nog verslagen en daarna zakte het opeens in. Dat we het zonder Ellis moeten stellen is lastig en vervelend maar dat is vast niet de enige reden. Bovendien was Steve er vandaag niet bij. De reden daarvan is overigens helder en terecht. Het lijkt wel of de cohesie in de ploeg opeens ontbreekt. In de wedstrijd tegen Weert zijn de aantallen assists en turnovers van een heel andere orde dan we de afgelopen maanden van de ploeg gewend zijn en dat zegt wel wat. Er is dus sprake van een crisis. Hoe groot of klein die is weten we nu niet maar het is duidelijk wel tijd voor actie. Marco zal de groep nu met de juiste acties en handelingen moeten prikkelen om het oude niveau weer terug te krijgen. Daar is nu ook wel even de tijd voor in deze fase van de competitie maar we hadden het liever anders gezien.

Niet bagatelliseren dus en zeker niet wegwuiven met iets van, ach zoiets kan gebeuren. Nu is het tijd voor leiderschap en teamspirit. Een bijzonder interessante periode.

2 opmerkingen:

  1. Oei, oei nog 70% ? En volgens Tom Egbers hebben jullie ook nog van DB verloren. Ach. Het doet er allemaal zo weinig toe, al komt jullie thuisvoordeel in de PO fase nu wel in het gedrang.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat heeft de analyse tijdens de thuisreis als uitkomst opgeleverd?

    BeantwoordenVerwijderen