zondag 27 maart 2011

270311: First down!

Ondanks het vroege tijdstip was het de moeite meer dan waard. Op een zondag om negen uur je bed uit om live naar de Finale van de Beker te gaan kijken. Onderweg zagen we al veel auto’s met Donar of Flames kenmerken en dat maakt zo’n ritje van anderhalf uur in de zon zeer aangenaam.


Zo’n 500 supporters uit Groningen waren op deze Finale afgekomen en ze zagen een eerste helft die goed in balans was. Dat zegt wat over Bergen op Zoom maar ook wat over ons. De motor liep nog niet zoals het zou moeten en de driepunter van Tiedeman aan het einde van de eerste helft deed pijn. Met acht punten verschil de rust in gaan is niet prettig maar natuurlijk iedereen had nog goede hoop. In de rust hoorde ik een Giants supporter zeggen ‘let maar op, Groningen komt sterk uit de kleedkamer’. En zo was het ook. We kwamen weer terug in de wedstrijd en de achterstand werd redelijk snel goed gemaakt. Dat was meteen ook het breekpunt voor Bergen op Zoom. De ploeg schrok van de manier waarop wij terug kwamen en met die druk konden ze nauwelijks meer om gaan. Blue en Kimbrough dachten het zelf te moeten gaan doen terwijl wij juist de kracht van het team aan het uitbuiten waren. Vooral qua rebounds was het een wereld van verschil. Tot vier keer toe in één aanval de rebound pakken en uiteindelijk toch tot scoren weten te komen, dat zegt eigenlijk alles.

GasTerra Flames pakt de eerste prijs van het seizoen en dat is ook volledig verdiend. Dit geeft blijdschap en vertrouwen voor de komende weken. Ellis pakte even 15 rebounds en daarmee wordt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk hij voor deze ploeg is. Het was een teamprestatie in optima forma. Na afloop werd er natuurlijk een klein feestje gevierd en de Beker werd door Aron veilig in de bus afgeleverd.

Nog één zeer positief punt. De wedstrijd werd prima begeleid door de drie scheidsrechters. Er was nauwelijks een kritisch punt te vinden en zo hoort het ook. Ze lieten de spelers het spel maken en floten niet voor elk detail. Het kan dus wel! Dat geeft de burger weer moed.

Bekerwinnaar van het seizoen 2010-2011. GasTerra Flames! Op naar de volgende prijs.

1 opmerking:

  1. Proficiat. Terechte winnaar en helaas (voor DB) is mijn voorspelling (zie mail 25/03) over de finale uitgekomen. Wat een rebound-overwicht: daar win je dus ook wedstrijden mee. Op naar de PO's nu maar.
    Goede scheidsen ... da's ook weleens lekker. Al heb ik in je verslag van de 1/2 finale wel die opzichtige T van Van den Berg gemist hoor :)
    Geniet van de Beker en hopelijk tot in de PO's.

    BeantwoordenVerwijderen