zaterdag 26 maart 2011

260311: Op naar de Finale

Laat duidelijk zijn, we spelen voor de prijzen dus er moest gewoon gewonnen worden. Zonder Ross, Bauscher en De Roos werd het er allemaal niet makkelijker van maar dat geeft anderen ook weer de kans om zich te laten zien.

Mooi was het niet maar wel nuttig en effectief. Nijmegen speelde niet als team en dan wordt het voor ons meteen een stuk makkelijker. Maar, het moet gezegd worden, ons spel was niet van het niveau wat we eerder hebben gezien. Dat is ook niet verwonderlijk. Een andere hal, een andere bal, veel belangen op het spel en eigenlijk gewoon de verplichting om te winnen. Het resultaat is goed en daar gaat het om. Bostain maakte op een paar cruciale momenten een aantal prima scores waardoor we goed in de wedstrijd bleven. Aanvallend was met name ook Turek belangrijk. Het collectief stond stevig en eensgezind en daar win je wedstrijden mee. Opvallend was weer de sprongkracht van Henry. Het is werkelijk niet te geloven hoe hoog hij kan komen maar tijdens de daling vergeet hij nog steeds te vaak wat de volgende stap moet worden. Hier ligt dus een uitdaging. De daling van zo’n grote hoogte kost tijd dus mijn advies, gebruik die! Bedenk onderweg wat er vervolgens moet gebeuren en doe dat in alle rust. Dan wordt het nog beter en mooier dan het nu al is.

En verder..
Den Bosch verloor en had dat volledig aan zichzelf te wijten. Daarentegen zit Bergen op Zoom duidelijk nog steeds in een opgaande lijn ondanks hun coach Wierd Goedee. Ze speelden met meer overtuiging en waren een stuk scherper dan hun tegenstander. Vooral die Tiedeman is een verrijking voor de ploeg. Die moeten we in de gaten houden. Rogier had de laatste bal en kon met een driepunter het tij nog keren maar helaas ging zijn bal mis. Dat die laatste poging door Rogier moest worden genomen lag niet aan Rogier maar aan Turner die hem de bal gaf. Who’s The Boss?

En de hal in Almere.. sfeerloos en troosteloos. Te groot voor dit evenement en een hal met weinig karakter. Het is dat we het daarmee moeten doen en de terugreis uit die wildernis is dan echt een verademing. En dan waren er ook weer een paar van die idioten die de sfeer moesten beïnvloeden door agressief gedrag. Ik heb geen idee waarom, waardoor en door wie maar het sloeg ongetwijfeld weer helemaal nergens op. Elk woord er aan besteden is eigenlijk al te veel. Klojo’s.

Gewonnen en op naar de finale. Zondag, inclusief zomertijd en tegen alle principes in, extreem vroeg het bed uit op weg naar Almere. Je moet er iets voor over hebben en ja, ik en velen met mij hebben dat. Die Beker moet naar Groningen, zo simpel is het. Met Steve en Bauscher weer terug op de vloer wordt de rotatie weer wat groter en dat geeft extra mogelijkheden. Dus, zondag zijn we er weer!

De laatste minuut:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten