zondag 18 september 2011

180911: laatste oefenwinst

Hij was al een paar dagen grieperig. Niet echt prettig als coach tijdens het laatste oefenweekend van Donar maar behalve wat pillen slikken,weinig aan te doen. Ook hij zag dat de wedstrijd van vrijdag weinig inspirerend was en dat het zaterdag in Veendam anders moest. Na de wedstrijd tegen Hagen hield hij de ploeg lang in de kleedkamer om te forceren dat de spelers zelf uitspraken zouden doen over die matige wedstrijd. Na verloop van tijd gebeurde dat ook en volgde een goed gesprek over elkaars prestatie.

Tegen Bremerhaven werd er heel anders gespeeld dan tegen die andere Duitse ploeg. Het vuur was nu wel aanwezig en de gretigheid droop er van af. De Duitse ploeg met qua namen louter Amerikaanse spelers had moeite met het snelle en dynamische spel van GTF en liep continue achter de feiten aan. Uitblinker was Wyatt, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar ook Sergio en JD lieten zich van hun allerbeste kant zien. Zo moet het spel gespeeld worden.

Assen had het prima voor elkaar. Een loterij met veel prijzen, een volle sporthal de Spreng en een prima organisatie die weet hoe je twee grote ploegen moet ontvangen en behandelen. Volgend jaar maar weer naar Assen en dan het liefst ook weer de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding.

De nieuwe man Koenis liet zich in Assen goed zien. En dat terwijl hij nog geen minuut met zijn nieuwe ploeg had meegetraind. Het blijft een verrassende keuze dat hij werd vastgelegd na het gedwongen vertrek van Davis. Je zou een beest van een center verwachten want op die positie zijn we het meest kwetsbaar. Met alle respect voor Thomas, maar die titel zou hij waarschijnlijk zichzelf ook niet geven.

Komend weekend valt er een prijs te winnen. Daar gaan we voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten