vrijdag 2 september 2011

020911: Winst in Stadskanaal

We mogen blij zijn dat Nijmegen onze tegenstander wilde zijn nadat Zwolle de pijp aan Maarten had gegeven. Leuk om de gebroeders Bekkering samen te zien spelen en bovendien, een tegenstander van een hoger niveau dan Zwolle. Zo’n 750 bezoekers waren naar de sporthal gekomen om de Flames te zien vlammen. Helaas waren er alleen weinig vlammen te zien vanavond.

De hoogste amusementwaarde kwam vanavond van de groep cheerleaders uit Scheemda. Niet dat het allemaal zo flitsend en perfect was maar het was wel vermakelijk om naar te kijken. De speaker deed zijn uiterste best om een sponsor voor de ploeg te vinden. Wellicht iets voor een woningcorporatie uit de stad Groningen?
De eerste helft was aardig en best goed. Het eerste kwart wonnen we met 28 tegen 18 en dat bood veel perspectief voor de rest van de wedstrijd. Het tweede kwart verloren we vervolgens met 19 tegen 17. Het derde kwart verliep aardig gelijk op maar het vierde kwart leek nergens naar. Nijmegen kwam steeds dichterbij wat resulteerde in 1 punt verschil met nog 1 minuut te spelen. Dankzij twee benutte vrije worpen van Bell eindigde de wedstrijd met drie punten verschil 71-68. Dat laatste kwart werd met 16 tegen 8 (van ons dus) afgesloten.

Het aantal turn overs was vandaag redelijk bedroevend. 24 van ons tegen 13 van hun. Dat is ons lang niet overkomen. Zoveel en zo’n groot verschil in het onderdeel balverlies. Dat was ook tekenend voor de wedstrijd. De aanval verliep niet soepel en vaak werd de bal zomaar weggegooid. Het is dat we schutters op een hoog niveau hebben waardoor meestal de punten van afstand werden gemaakt. Verdedigend was het beter op orde, alhoewel dat in het tweede bedrijf duidelijk minder werd.

Kortom, werk aan de winkel. De intensiteit mag duidelijk wel omhoog en de automatismen zijn nog geen vanzelfsprekendheid. Bijzonder positief punt is wel het hoge schotpercentage. Op alle vlakken schoten we beter dan de tegenstander en dat is ook wel eens anders geweest.

Morgen weer een wedstrijd, dit keer in Apeldoorn. Met weer een wedstrijd in de benen en in het hoofd zal het wellicht weer wat beter gaan. Dat is ook logisch want de ploeg en de coach moeten nog duidelijk aan elkaar wennen en daar zijn dit soort wedstrijden ook precies voor bedoeld.

3 opmerkingen:

1. Donar tegen Matrix was eigenlijk een openbare training. Vrijwel elke speler zocht naar zijn of haar positie of rol. Er werd dan ook flink heen en weer geroepen aan beide kanten. Er waren maar twee scheidsrechters (beide heren had ik nog niet eerder gezien), die prima floten. Ronduit gevaarlijk waren de onverankerde baskets. Hoe dan ook, er werden wat runs over en weer geplaatst en zo hield men elkaar in evenwicht. Conclusie: dit potje zei he-le-maal niets over de onderlinge krachtsverhouding. Het was een training en als zodanig door de coaches gebruikt. Wie was gekomen voor voorlopige conclusies moet dus teleurgesteld naar huis zijn gegaan. De Bekkeringetjes speelden voor het eerst samen in de geboortestreek van hun ouders. Uiteraard kreeg Henry een welkomstapplaus van de Groningers. En de dansmariekes...ach die waren Europees kampioen ergens in, zo herhaalde de speaker maar keer op keer. Waar in was niet eenvoudig te ontdekken...

BeantwoordenVerwijderen

3. Goede aanvulling Eric, echter: ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de samenstelling van de groep van gisteravond geheel anders was, als wat ik op je video en foto zag...