woensdag 28 september 2011

280911: Het gaat beginnen

Zaterdag gaat het feest dan echt beginnen. De start van de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Rotterdam. De Supercup van afgelopen zaterdag werd gewonnen door Leiden en voor de door hen gewonnen beker moest zowaar een extra Ikea kast worden aangeschaft. Over de entourage en de wedstrijd van zaterdag is al veel gezegd en geschreven met daarbij vervolgens ook een aantal reacties uit verschillende hoeken.

Tot op heden weet niemand precies wie er aanstaande zaterdag op het roster van Rotterdam zal komen te staan. De vraag is zelfs of coach Wiel dat wel weet. Enig nazoekwerk op bepaalde sites leert ons dat ook de eredivisieclubs al lang hun definitieve roster voor het komende seizoen hebben moeten inleveren maar in dit geval zal er wel weer een uitzondering zijn gemaakt. Rotterdam is een laagvlieger maar onder leiding van Randy Wiel en de komst van een paar buitenlandse spelers zal het streven daar voor komend jaar ongetwijfeld hoger liggen dan de resultaten van afgelopen seizoen. Over de uitslag van deze wedstrijd kunnen we rustig stellen dat de kans dat wij winnen groter is dan 90% maar de manier waarop valt nog maar te bezien. Na de wedstrijd van vorige week zal de ploeg absoluut uit een ander vaatje moeten tappen en dat geldt zeker voor de prestaties van David Bell.
Maar, we gaan voor het door coach Hakim Salem gepredikte Positivisme. De competitie gaat beginnen en dat is mooi en leuk. Het is alweer maanden geleden dat veel Groningse supporters met een triest gezicht terugkwamen uit Leiden maar vanaf nu zijn er weer mooie nieuwe kansen en uitdagingen. De ploeg is met de komst van Koenis compleet en in de afgelopen weken heeft Thomas aan de spelsystemen en zijn collega’s kunnen wennen. Met acht ploegen gaan we zaterdag beginnen en laten we hopen dat alle acht het hele seizoen het ook gaan volhouden.

Voor de spelers van Donar die voorheen niet in Nederland speelden was afgelopen zaterdag ook de eerste echte confrontatie met het scheidsrechterscorps van Nederland. Wij mogen het aanstaande zaterdag gaan doen met Peters, wie kent hem niet, Den Hartog en Walst. Een voordeel daarbij is dat er voor deze heren weinig extra druk zal zijn met betrekking tot volle tribunes en veel scanderende supporters. In Rotterdam zullen de tribunes ongetwijfeld niet overvol bezet zijn dus hun prestaties zullen daar niet door worden beïnvloed. Gelukkig.

We gaan het beleven, het gaat weer beginnen. Let’s go Donar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten