zondag 4 december 2011

041211: Errug moeizaam..

Met alle commotie van de laatste tijd zou een winstpartij tegen Rotterdam met meer dan 35 punten verschil een stuk beter hebben gevoeld maar de realiteit is helaas anders. De vicieuze cirkel draait momenteel linksom naar beneden en dat geldt eigenlijk voor iedereen.

Pers, publiek, bestuur, coach en spelers, iedereen heeft er last van en zo’n trend is niet zomaar even uit of om te zetten. Met nog 2 minuten te spelen stond het nog gelijk tegen de hekkensluiter en dan mag je nog min of meer blij zijn dat nota bene de man waar zoveel over gesproken wordt, zijn punten pakte en niet op die hatelijke 1 bleef staan. Bell was tot dat moment de pispaal omdat hij niet scoorde en te weinig liet zien. In de laatste minuten maakte hij er nog 6 waardoor de winst uiteindelijk veilig werd gesteld.

Het is lang geleden dat we zoveel gedoe rond de prestaties, de ploeg en het randgebeuren hebben ervaren. Veel negatieve energie leidt vaak tot magere resultaten en dan zijn oplossingen vaak te vinden in klinkende en overtuigende overwinningen. De overwinning was er wel maar klinkend was het allerminst. Als klap op de vuurpijl speelt Wesby dan ook nog een goede partij met 22 punten en was daarmee de enige speler in de dubbele cijfers. En dat terwijl hij zijn basisplek moest afstaan ten faveure van Bell en Defares. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Defares als startende point vandaag goed uitpakte alleen ontbrak de afronding volledig. Een blik op de statistieken zegt genoeg. 31 punten van de bank tegen 1 bij Rotterdam. 31% op normale veldscores, 11% op de driepunters en maar 50% op de vrije worpen. Je hoeft geen Kenner te zijn om dan een conclusie te trekken over de teamprestatie. Onder de maat en nait best.
Qua rebounds wonnen we met overtuiging maar dat mag ook geen verrassing zijn tegen een ploeg die onderaan de ranglijst staat en met één Amerikaan speelt. Ex-Groninger Stefan Mladenovic speelde een prima wedstrijd en deed dat wat er ook van een point-guard wordt verwacht. Hij was samen met Sally de beste spelers op het veld en dat zal coach Randy Wiel deugd doen. Als Rotterdam nog was lengte weet binnen te halen zullen de overwinningen ongetwijfeld nog wel gaan komen.

De sfeer was negatief en verontrustend in Plaza. Witte zakdoekjes, morrende supporters en weinig tot geen sfeer. Natuurlijk niet zo verbazingwekkend gezien het niveau van het spel. Een zorgelijke ontwikkeling voor alle basketbalsupporters die de sport een warm hart toe dragen. De reis naar Griekenland zal door de ploeg als een welkome afleiding worden gezien en gevoelsmatig zal die trip waarschijnlijk wel wat langer mogen duren. Maar de feiten zijn zoals ze zijn en daar hebben we het maar mee te doen. Randverschijnselen als bijvoorbeeld een onschuldige mediatraining worden opeens trending en iedereen denkt er het zijne van. Al dat gedoe gaat tussen de oren zitten en dat geldt niet alleen voor de toeschouwers. Dat de schotpercentages zo laag waren zal daar ongetwijfeld mee te maken hebben.

Maar wat nu te doen? Wie het weet mag het zeggen. Iemand wegsturen wil niet meteen zeggen dat alles opeens beter gaat worden. Collectieve kwesties worden daar niet zomaar door opgelost maar dat er iets moet gebeuren is overduidelijk. Binnenkort zullen we in de krant ook nog wel gaan lezen waar Hakim Salem zijn schoenen koopt maar één ding is zeker, ik zou er nu niet graag in willen staan en waarschijnlijk velen met mij.

Tot slot, een onvoldoende voor de dienstdoende DJ van vandaag. Overdaad schaad(t), laat ik het daar maar bij houden. Een voldoende gaat vandaag naar Sinterklaas die hier en daar een cadeautje uitreikte en zelfs Top of Holland wist te verblijden met een leuke attentie. Waarvoor dank.

7 opmerkingen:

  1. OPROEP: Publiek ga als 1 publiek achter het team staan. Dit geeft zeker een positieve uitwerking richting spelers.

    OPROEP: Team wordt 1 team. Ik mis de passie bij veel spelers als ik de gezichten bekijk tijdens het spel.

    we hebben een paar aanjagers nodig zoals Bauscher en Haryasz dat vaak deden. hebben we dat soort mensen in het team?

    Bestuur en coach probeer deze 2 groepen weer bij elkaar te brengen. Ik mis de goede sfeer in Martini Plaza van vorig jaar.

    Lukt dit niet dan moet men zich gaan beraden, hoe dan verder?

    Succes gewenst van een beetje teleurgestelde supporter uit Hoogeveen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer, jammer, jammer. Verkeerde keuzes. Afbreken(vrijwel een heel team wegsturen, dat veel goodwill bij het publiek had opgebouwd) gaat veel sneller dan opbouwen. Wens het bestuur veel wijsheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb de wedstrijd (gelukkig) niet gezien. de laatste tijd is het helaas alleen maar ergeren aan egoistische spelers die er volgens mij helemaal niets van snappen. De aanvallen zijn zo rommelig en enige creativiteit ontbreekt. Dat zonder enige strijdlust en een team waarbij een center ontbreekt maakt het zeeeeer lastig positief te blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Voordat er al een wedstrijd gespeeld was werd al geroepen dat we wel even kampioen zouden worden. Enkele malloten schreeuwden al dat we het beste team hadden dat er ooit in de nederlandse competitie gespeeld zou hebben. De coach riep dat hij spelers van de buitencategorie had aangetrokken. En nu......
    We zijn terug bij af. Alles wat Marco de afgelopen jaren had opgebouwd wist Hakim in no-time af te breken. Hakim trek je conclusie en vertrek! Volgende keer ga ik ook met een witte zakdoek zwaaien!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zielig die vent met het zakdoekje,sneu type.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hakim is duidelijk niet bij machte dit team te leiden. Daarom bestuur, er rest maar 1 ding. Trek een ervaren coach aan waarvoor spelers wel door het vuur aan. By the way HJ, ik las eerder een post van iemand die ook aangaf dat de coach moest verdwijnen. Je wilt toch niet zeggen dat je ook censuur gaat toepassen zoals de ayatollah Boorsma?\Het is hier geen goed nieuwsshow!

    BeantwoordenVerwijderen