maandag 19 december 2011

191211: Programma voor 201211

De laatste van 2011

Wie afgelopen zondag hier in dit theater is geweest heeft met eigen ogen kunnen zien hoe het ook kan. Daar waar het eerder nog wel eens aan inzet en energie ontbrak was het 2 dagen geleden smullen bij de wedstrijd tegen hekkensluiter Weert.

Ondanks de matige en gespannen start van de wedstrijd, waarin Weert zich van haar beste kans liet zien, kwam het keerpunt al meteen in het tweede kwart. Hakim maakte wat aanpassingen in het spelpatroon en wakkerde zelf vol overgave de energie aan. De vonk sloeg meteen over op het team en op het publiek. De sfeer was weer als vanouds. Als één blok stond heel MartiniPlaza achter de ploeg en met alle commotie en randverschijnselen van de afgelopen weken was dit een zeer welkome afwisseling. Weert werd op alle vlakken overklast en allerlei patronen werden nu goed en gedegen uitgevoerd. Behalve het eerste kwart werden alle andere kwarten gewonnen met respectievelijk 10, 4 en 18 punten verschil. De wedstrijd tussen de koploper en de hekkensluiter werd met 25 punten verschil gewonnen en dat geeft een helder beeld tussen deze ploegen in de eredivisie. Samen met Den Bosch staan we nu met drie verlieswedstrijden bovenaan en dat is een prima uitgangspunt voor het tweede deel van dit seizoen.

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van het jaar waarna het korte kerstreces zal gaan beginnen. In 2012 beginnen we op 3 januari met een bekerwedstrijd en al snel daarna zal de competitie weer worden vervolgd. Het Europese toernooi was in ieder geval nuttig en goed voor het proces van deze nieuwe ploeg. De stand in poule C van de Eurocup is voor de tegenstander van vandaag gunstiger dan voor ons. Nymburk heeft van de vijf gespeelde wedstrijden er vier gewonnen en staan daarmee bovenaan. Wij staan met vijf verloren wedstrijden onder aan de ranglijst met een negatief doelsaldo. Met drie tripjes naar relatief verre oorden en drie thuiswedstrijden zit het Europese avontuur na vandaag er voor ons dit seizoen weer op. Na deze serie kunnen we wederom constateren dat het Europese spel op een hoger niveau gespeeld wordt in vergelijking met de Nederlandse competitie. Naast het feit dat budgetten elders hoger liggen is ook het spelniveau buiten onze landsgrenzen beduidend hoger. Deze constatering is niet nieuw en wisten we eigenlijk al. Het belangrijkste is dat er weer wat te leren viel en die ervaring zal in de komende periode als nuttig worden ervaren. Het was mooi en interessant om de tegenstanders in onze poule hier in Groningen te zien spelen en laten we eerlijk zijn, tot op heden waren we thuis zeker niet kansloos. Eén van de nadelen van het spelen in Europees verband is dat de wedstrijden redelijk vroeg in het seizoen moeten worden gespeeld. Dat geldt natuurlijk voor alle ploegen maar de bijkomstigheid van een nagenoeg compleet nieuw team en een nieuwe coach werken duidelijk niet in het voordeel. Na vandaag ligt de focus volledig op de vaderlandse competitie, de Beker en de naderende Play-offs. Leiden wist op het Europese toneel wel de tweede ronde te bereiken. Een knappe prestatie van de landskampioen. Laten we hopen voor Leiden dat de extra kosten die dit met zich mee zal brengen geen vervelende consequenties zal hebben.

Met de feestdagen voor de deur is een kort moment van bezinning wel even goed. 2012 kunnen we dan weer fris gaan beginnen en met onze steun kunnen er nog hele leuke dingen gaan gebeuren. Geniet van de wedstrijd en van de komende periode. 2011 was mooi. 2012 wordt wellicht nog beter. Fijne feestdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten