vrijdag 16 december 2011

161211: Programma voor 181211

1 tegen 8

Na elf gespeelde wedstrijden heeft de ploeg van coach Jim Meil, onze tegenstander van vandaag, slechts één wedstrijd weten te winnen. Dat was hun thuiswedstrijd tegen Rotterdam van 1 november die met 13 punten verschil werd beslist.

Op de website van de Limburgse club stelt men dat het lijkt alsof ‘Weert inmiddels is veroordeeld tot een bijrol in de eredivisie’. Een vervelende constatering die eigenlijk niet past bij de plannen van de club. De resultaten van de tegenstander van vandaag zijn tot op heden niet goed en dat is met de huidige selectie en een nieuwe coach wel enigszins verbazingwekkend. De oorzaak hiervan is onduidelijk maar het zou te maken kunnen hebben met het feit dat de nieuwe coach voor het eerst in Nederland werkzaam is en nog moet wennen aan de nieuwe omstandigheden. De spelers daarentegen hebben grotendeels hun sporen in de Nederlandse eredivisie al ruimschoots verdiend dus aan hun ervaring kan het niet liggen. Het proces dat een team met een nieuwe coach moet doormaken kost tijd en daar weten wij hier in Groningen ook het één en ander van. Weert heeft een bijzonder grote historie in het basketbal en de huidige positie op de ranglijst past daar duidelijk niet bij. Voor hen is het te hopen dat het tij snel zal keren maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die ommekeer wat ons betreft pas na vandaag zal gaan volgen.

Wij staan met drie verloren wedstrijden samen met Den Bosch bovenaan de ranglijst en het toeval wil dat ook Den Bosch vandaag hun laatste wedstrijd voor het kerstreces afwerkt. Als wij vandaag de wedstrijd winnen dan weten we in ieder geval zeker dat we de competitie in het jaar 2011 als eerste zullen eindigen. Een prima uitgangspunt voor de tweede seizoenshelft waarin de prijzen pas in mei zullen worden verdeeld. Ondertussen is elke te spelen wedstrijd weer een toegevoegde waarde voor het teamproces en zal de hand van de coach steeds duidelijker en herkenbaarder worden. Met de reeds gespeelde Europese wedstrijden als ervaring in de broekzak kunnen we wel stellen dat ook 2012 een interessant basketbaljaar zal gaan worden.

Het zal u de laatste weken ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat de prestaties en het randgebeuren van de club breed worden uitgemeten in de pers. Als basketbalstad van Nederland is dat ook niet zo verbazingwekkend want topsport trekt aandacht en dat is dus ook in ons geval een feit. Iedereen mag en kan een eigen mening hebben over alles en nog wat en dat geldt voor de pers natuurlijk ook. Elke topsportploeg kent pieken en dalen en het is de kunst om de pieken zo lang en zo vaak mogelijk te laten duren en de dalen tot een minimum te beperken. Met de huidige positie op de ranglijst is momenteel weinig mis dus over een dal kunnen we duidelijk niet spreken. Dat het beter kan en beter zou moeten is helder want dat is in de sport altijd de grote uitdaging. Het belangrijkste is dat wij als fans en trouwe volgers onze club blijven steunen. Donar is al sinds mensenheugenis een begrip in Groningen en dat zal ook altijd zo blijven. Soms zit het mee en soms zit het tegen maar het Donar-gevoel zit in ons bloed en daar zijn we maar wat trots op!

Vandaag spelen we dus de laatste competitiewedstrijd van het jaar maar overmorgen sluiten we 2011 officieel af met het Europese duel tegen Nymburk. Daarna is het even tijd voor rust, herstel, evalueren en andere relevante zaken. De kerstgedachte zal ons allen goed doen zodat we weer fris en met een schoon vizier aan het nieuwe jaar kunnen gaan beginnen. Veel kijkplezier op deze zondagmiddag en laten we onze ploeg helpen naar weer een overwinning!

4 opmerkingen:

  1. "Over een dal kunnen we niet spreken" aldus HJ. Het blijft lachen met die kerel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je van de 17 gespeelde officiele wedstrijden er 9 verliest kun je inderdaad stellen dat we in een DAL zitten. Dat we desondanks dan toch nog 1e staan in de competitie zegt iets over de ongelooflijk zwakke competitie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik verwacht gewoon dat de beste ploeg die er ooit in nederland heeft gespeeld, met daarin spelers van de buitencategorie, er in 2012 zal staan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HJ je zit er naast. Eiffel sluit het seizoen af als nr. 1. Leer je lessen.

    BeantwoordenVerwijderen