vrijdag 2 december 2011

021211: Programma voor 041211

Alweer december

Met vier verloren wedstrijden in de benen staat er deze zondagmiddag weer een nieuwe uitdaging te wachten. Van die vier waren het drie Europese duels en daarnaast natuurlijk de verloren uitwedstrijd in en tegen Leiden.

De laatste overwinning was op 9 november in en tegen Zwolle. Bijna een maand verder is het dus nu weer hoog tijd voor een victorie en de wedstrijd tegen Rotterdam van vandaag is daar een prima mogelijkheid voor. Ondanks het feit dat Rotterdam tot op heden nog maar één wedstrijd heeft gewonnen mag er zeker geen sprake zijn van onderschatting van deze tegenstander want ze wonnen niet voor niets van Aris Leeuwarden. De ploeg van coach Randy Wiel zal met de juiste instelling naar Groningen zijn gekomen want wie wil dat nou niet, een wedstrijd in en tegen Groningen spelen. Met gemiddeld rond de 3000 bezoekers in MartiniPlaza is dat toch wel even heel wat anders dan spelen in de thuishal in Rotterdam waar tijdens onze uitwedstrijd daar ongeveer 200 mensen aanwezig waren. Daarbij moet wel gezegd worden dat een kwart van die bezoekers toen uit Groningen kwam, een ander kwart familiebanden heeft met coach Hakim Salem en de rest van de mensen kwam naar verwachting uit de plaatselijke omgeving. Spelen in MartiniPlaza is voor elke basketballer een hoogtepunt en vandaag geldt dat zeker omdat de man met de mijter nu ook aanwezig is. Deze entourage geeft een speler vleugels en haalt het beste in jezelf naar boven. Dat geldt voor een deel natuurlijk ook voor onze tegenstanders dus dit duel valt absoluut niet in de categorie ‘appeltje eitje’.

Deze zondag is sowieso best wel bijzonder want we zijn ondertussen al weer in de decembermaand aangekomen en dan moet je altijd even terug kijken naar het afgelopen jaar. Niet om meteen conclusies te trekken over het verloop van de huidige competitie maar wel om te kijken waar we staan met het Groningse basketbal. Het feit dat GasTerra Flames is genomineerd voor Sportploeg van het jaar zegt eigenlijk al genoeg. Met het winnen van de Beker, het nipte verlies in de finale tegen Leiden en de nog steeds grote belangstelling van pers en publiek kunnen we wel vaststellen dat het basketbal hier nog steeds springlevend is. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je rustig achterover mag gaan leunen want zoals u weet, er is volop werk aan de winkel. Landelijk gezien moet de sport absoluut weer op een hoger niveau zien te komen en daarbij is de inzet van een ieder gewenst. Daarnaast is coach Salem druk bezig om zijn ploeg op te bouwen om er voor te zorgen dat ze er straks klaar voor zijn als er prijzen zijn te winnen. Zo’n proces kost altijd tijd en in dit geval is dat niet anders. Al met al kunnen we wel vaststellen dat 2011 een goed basketbaljaar is/was. Het kan natuurlijk altijd beter. We hoeven u natuurlijk niet te herinneren aan die laatste wedstrijd in Leiden in mei van dit jaar. Hoe dichtbij we er waren en hoe groot het feest had kunnen zijn. Alles en iedereen was er klaar voor maar het mocht toch niet zo zijn. Ook dat is topsport. Winnen en verliezen ligt vaak heel dicht bij elkaar en hoe belangrijker de wedstrijd, hoe groter de gevolgen. Maar, het is begin december en het jaar is nog niet voorbij. Met deze nieuwe ploeg in opbouw spelen we deze maand nog 4 wedstrijden waarvan 2 Europese uitwedstrijden in respectievelijk Griekenland en Litouwen. Dan is het tijd voor een kort kerstreces waarna de belangrijkste periode van dit competitiejaar gaat beginnen.

Vandaag ook een speciaal welkom voor de kinderen van de Weekendschool die zelf gaan ervaren hoe het is om vanuit een journalistieke benadering een wedstrijd te volgen. Met de medewerking van onder andere GasTerra Flames, TV Noord en het Dagblad van het Noorden mogen ze vandaag ruiken aan het vak journalistiek. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.

Morgen is het officieel en traditiegetrouw pakjesavond maar laten we onszelf vandaag alvast een leuk cadeau bezorgen. Met uw hulp blijven de twee kostbare punten gewoon in Groningen en daar doen we het voor vandaag. Donar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten