maandag 9 april 2012

090412: Weg thuisvoordeel

Dit weekend was belangrijk. Na een lange basketballoze periode moest en kon de status van koploper op de ranglijst worden bevestigd. Weliswaar moest dat gebeuren in twee pittige uitwedstrijden maar ach, koploper ben je tenslotte niet zomaar.

Maar die missie ging volledig mis. De eerste helft tegen Den Bosch was nog wel prima maar daarna was het over en uit. In de tweede helft werd de ploeg overlopen door de thuisploeg en zakte het teamspel door het ijs. Er werd toch met een klein verschil verloren maar dat had te maken met een aantal rake driepunters aan het einde van de wedstrijd.

In Wijchen was de enige voorsprong voor Donar bij een stand van 5 tegen 8. Daarna was het Hargrove die de leiding nam en zijn ploeg op sleeptouw nam. De eerste twee kwarten werden verloren en vooral het verschil in rebounds was veel te groot. In de tweede helft kwam de ploeg van Salem weer een beetje terug maar foutenlast, een tekort aan rebounds en een goed spelend Magixx gooide een flinke emmer roet in het eten. Eindstand: 83-76

Dus, beide verloren. Daarmee werd de koppositie verspeeld en heeft de ploeg zichzelf duidelijk geen goede dienst bewezen. Met de play-offs in het vizier zijn dit geen fijne resultaten. En laten we het vooral niet hebben over de mogelijk betere uitgangspositie van een tweede plaats want juist nu gaat het om het winnen van wedstrijden en zeker in het geval van een uitwedstrijd. Zo verspeel je dus je eigen thuisvoordeel. Ik voel een Déja vu opkomen.

Een lichtpuntje was het spel van Avis Wyatt. Dat dan weer wel. Maar dat stond in schril contrast met de resultaten van beide wedstrijden. Volgende week weer eens een thuiswedstrijd in Plaza. Rotterdam is dan de tegenstander. Dat wordt niet zo eenvoudig dan je denkt, kijkend naar de ranglijst. We gaan het beleven.