donderdag 12 april 2012

120412: Programma voor 140412

Geen vrolijk Pasen

6 maart was u wellicht getuige van de laatste thuiswedstrijd hier in MartiniPlaza waarin Weert met overtuigende cijfers werd verslagen. Daarna volgde een reeks uitwedstrijden waarvan de laatste twee, afgelopen weekend, nog het verst in het geheugen liggen.

Van en in Leiden en Leeuwarden werd er gewonnen maar het recente paasweekend was voor de ploeg duidelijk minder succesvol. Na weken van stilstand moesten we het opnemen tegen Den Bosch en twee dagen later tegen Magixx in Wijchen. De koppositie stond op het spel en moest verdedigd worden maar helaas gingen beide wedstrijden verloren. De eerste helft in Den Bosch verliep eigenlijk prima en er leek geen vuiltje aan de lucht. Bell had het op zijn heupen en schoot met scherp met 19 punten en 5 uit 7 driepunters. De tweede helft was een stuk minder voor ons en Den Bosch kwam weer sterk terug. De wedstrijd werd uiteindelijk met maar drie punten verloren na een flinke inhaalslag in de laatste minuten. Paasmaandag vertrok de ploeg naar Wijchen voor het tweede duel binnen 48 uur. Alleen in de eerste minuten van de wedstrijd wisten we tot een voorsprong te komen maar daarna nam de thuisploeg overtuigend het heft in handen. Magixx won met 7 punten verschil en Pasen 2012 werd daarmee voor de ploeg van coach Hakim Salem niet goed afgesloten. Na afloop was het voor Hakim Salem duidelijk waarom zijn ploeg niet overtuigend had kunnen imponeren. Het gebrek aan wedstrijdritme en een te hoge trainingsintensiteit waren mede de oorzaak van deze resultaten.

Door deze laatste uitslagen zijn we de koppositie in de DBL kwijt en dat heeft gevolgen voor het thuisvoordeel in de eventuele wedstrijden in de halve finale en in de finale van de play-offs. Maar voor het zover is wordt er zoals u weet nog een tussenronde gespeeld. De eerste zes teams worden verdeeld over 2 poules waarin elke ploeg twee uit- en twee thuiswedstrijden speelt. Na de wedstrijd van vandaag weten we precies hoe de vlag erbij hangt en welke ploegen het tegen elkaar moeten gaan opnemen. In Poule A spelen de nummers 1, 3 en 6. In poule B zijn het de nummers 2, 4 en 5 van de ranglijst. Deze wedstrijden worden gespeeld vanaf 19 april tot en met dinsdag 1 mei. Daarna beginnen dat weekend de halve finales waarin de laatste 4 overgebleven ploegen gaan strijden voor het landskampioenschap.

Dat het grootste thuisvoordeel een voordeel is hoeven we u natuurlijk niet uit te leggen. De recente geschiedenis leert ons dat het doorslaggevend kan zijn en dat daar kampioenschappen door zijn gewonnen. Play-off basketbal is toch wat anders dan de reguliere competitie waarin van alles kan gebeuren wat vooraf niet te plannen valt. Dus wat dat betreft is er nog van alles mogelijk. Dat geldt overigens niet voor de tegenstander van vanavond. Rotterdam heeft, onder leiding van coach Randy Wiel, de volgende ronde niet gehaald en de wedstrijd van vandaag betekent voor hen ook meteen het einde van het seizoen. Tot op heden hebben ze 4 duels weten te winnen en daarmee staan ze op de laatste plaats in de competitie. De drie eerdere duels tegen Rotterdam werden door ons gewonnen waarbij opgemerkt, de laatste uitwedstrijd met maar 3 punten verschil.

In tegenstelling tot de afgelopen weken zal de frequentie van wedstrijden in de komende periode gelukkig fors omhoog gaan. Althans, dat geldt natuurlijk alleen als we de eerste ronde goed doorkomen en de halve finale weten te bereiken. Daar gaan we vanzelfsprekend en gemakshalve nu wel van uit maar het moet eerst allemaal nog wel even gaan gebeuren. First things First, vanavond moet er gewonnen worden. Niet alleen voor de ranglijst maar ook voor het goede gevoel. Bovendien hebben we als supporters weer de kans om ons goed te laten zien en horen. De ploeg heeft dat zeker nodig en na de basketballoze periode moeten ook wij er waarschijnlijk weer even inkomen. Wat dat betreft is de wedstrijd van vandaag een hele fraaie. Een volle bak en een heerlijke opwarmer voor de komende weken waarin de spanning nog tot grote hoogtes zal gaan stijgen. Bent u er klaar voor? Donar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten