zondag 8 april 2012

080412: wisselvalligheid

Weken werd er naar dit duel uitgekeken. Als deze zou worden gewonnen was de kans heel groot dat de eerste plaats in de competitie een feit zou zijn. Maar het lukte niet, het gebeurde niet.

In de eerste helft leek er weinig aan de hand. Bell had het op zijn heupen en gooide de éne na de andere driepunter raak. Wyatt was heer en meester onder de borden en het liep allemaal als een trein. Den Bosch liep achter de feiten aan en wist niet was ze overkwam. 11 punten verschil bij rust en de kleine groep supporters uit Groningen hadden er een goed gevoel over. Maar toen de tweede helft. Coach Korner veranderde zijn plan en zijn ploeg ging nu wél verdedigen. Iets wat ze in de eerste helft ook nauwelijks hadden gedaan. Bell kreeg Gonzalves op zijn nek en het was uit met de pret. 19 in de eerste helft en 2, ik herhaal 2, in de tweede helft. Het kaartenhuis zakte volledig in. Balverlies, gemiste schoten en het vertrouwen was opeens ver te zoeken. Niemand die de boel symbolisch op sleeptouw nam en zelf het goede voorbeeld gaf. Den Bosch daarentegen kreeg vleugels. Alles lukte opeens. De schoten vielen, zelfs Van Paassen begon weer te ballen en het belangrijkste, ze gingen nu pas echt verdedigen. Dat de uitslag nog relatief meevalt is te danken aan een paar driepunters van Avis en Alex in de slotfase van de wedstrijd om zo te proberen dichterbij te komen. Dat lukte ook wel maar het was simpelweg niet voldoende.

Onbegrijpelijk om te zien en zelf te constateren waarom er met name in het derde kwart zo slecht werd gespeeld. Je kan verwachten dat de druk van de tegenstander zou gaan stijgen maar niemand was er op voorbereid. De eerste en de tweede helft waren volledig tegenovergesteld en dat is in deze fase van het seizoen geen prettige constatering. Druk is waar het nu om gaat. Die druk was in DB blijkbaar te hoog. We hebben het wel vaker moeten constateren dit seizoen, 4 kwarten, oftewel 2 helften goed spelen is een kunst. In Den Bosch is de grote kans om als eerste te eindigen weggegooid. Helemaal zelf gedaan. Hoe het nu verder zal gaan verlopen is een raadsel maar de favorietenpositie is iets wat in Groningen niet zo fijn voelt blijkbaar. De druk zal in de play-offs alleen maar groter worden en dat is iets waar je mee om moet kunnen aan. De terugweg duurde lang…

Qua catering is Den Bosch trouwens geen aanrader. Koude frikadellen en kroketten en te vette patat. Bovendien, de infrastructuur aan de frituurpan was vergelijkbaar met ons derde kwart. Het is maar even dat u het weet.

En opvallend, er waren wel zo’n 50 supporters uit Groningen maar de zogenaamde harde kern van Donar die in de afgelopen jaren vaak aanwezig was bij uitwedstrijden en zeker als de steun hard nodig was, was in geen velden of wegen te bekennen. Blijkbaar andere prioriteiten of gezellige paas-activiteiten. Jammer.

De laatste seconden van de wedstrijd. Nog een kleine kans op een driepunter...


Maandag gaan we weer verder, uit tegen Magixx. Ik ben benieuwd.

7 opmerkingen:

  1. Ik zeg ... Den Bosch uit, altijd lastig! Dit kan voor jullie nog wel eens een hele dure verliespot gaan worden. En onnodig. Goed dat je weer eens in DB was, HJ. Tot in de 1/2 finale dan maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. de meeste donarsupporters en vooral die van de zgn. harde kern hebben geen zin meer om in db te komen. daar liggen verschillende redenen aan ten grondslag. je wordt er zeer onvriendelijk behandeld door de beveiliging en tegen hun eigen supporters, die zich keer op keer misdragen wordt niets gedaan. het is er zeer onprettig vertoefen. en na de gebeurtenissen in almere is het voor een heleboel supporters helemaal klaar. iemand die een onschuldige vrouw slaat en ook nog voorzitter is van de supp.ver. kan nog steeds gewoon naar alle wedstrijden en niemand in db doet hier iets tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij was het prima toeven in de Maaspoort, geen wanklank gehoord en niks vervelends gezien ... Kortom, blijf niet hangen in het verleden en de onverkwikkelijke Final Four in Almere. En in de Maaspoort is het ook veel leuker met een paar honderd fanatieke Donar- fans. Graag tot in de 1/2 finale

      Verwijderen
  3. ik ben gisteren lekker naar oldenburg geweest naar ewe basket. veel leuker en gezelliger. ook hebben een heleboel donarsupporters niet zo veel met dit team.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het team is niet fit...
    En dat is zo vlak voor de PO zorgelijk.
    Bell was na één kwart al afgebrand...

    Maar daar wordt in Den Bosch en Leiden héél anders over gedacht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. waar wordt in leiden en db heel anders over gedacht?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. HJ, zojuist weer verloren van Nijmegen. Je hebt zeker weer iets positiefs gezien in het spel van Groningen?????

    BeantwoordenVerwijderen