zaterdag 21 april 2012

210412: Overtuigende Winst

Vorige week tegen Rotterdam zaten er meer dan 4000 mensen op de tribunes, vandaag waren er 2420 aanwezig. Qua spel en vermaak had het beter andersom kunnen zijn want de wedstrijd tegen Magixx had een hoge amusementwaarde.

Het begin was meteen al vlammend en de energie spatte er vanaf. Het tempo was hoog en de blocks, dunks en driepunters vlogen ons om de oren. Dat is wat we graag zien en het logische gevolg daarvan was dat het publiek een prima avond had. Als het balletje dan ook echt begint te rollen zien we mooie acties, goed teamspel en geweldige scores. Magixx had het zwaar mede omdat hun point-guard Maurice Acker het flink liet afweten. Tel daarbij op nog de blessure van Ross Bekkering en zo zit je dan in de hoek waar de klappen vallen. In de tweede helft kwam met name Hargrove nog wel enigszins in vorm maar het leed was al lang geschied en de overwinning was een feit.

Als je een bepaalde speler zou moeten noemen die uitblonk dan heb je de keuze uit vele. Alex werd vooraf gehuldigd door zijn uitverkiezing als shooting- guard van de beste vijf uit de competitie en speelde daarna een prima wedstrijd. Ook Jessey deed het goed en zijn schot viel op de prima gekozen momenten zeer doeltreffend. JD is natuurlijk van een status aparte. Een double double met 24 punten en 10 rebounds, daar mag je mee thuiskomen. Bell had het vizier op scherp met 16 punten en genoot zichtbaar. Eigenlijk kan je niemand specifiek noemen want het team presteerde goed als geheel en dat biedt perspectief voor de komende periode.

Verder nog opvallende zaken? Het was prettig om het DONAR! weer luidkeels van de tribunes te horen en dat zo veel mensen gingen staan applaudisseren na weer een mooie actie. De sfeer zat er duidelijk goed in en dat werkt voor beide kanten zeer stimulerend. Het was een mooie basketbalavond en de eerste punten in die minicompetitie zijn binnen. Dinsdag gaan we verder in Zwolle. Be there!

Mooi moment tussen Humphrey en Wesby:

1 opmerking:

  1. Proficiat HJ, beiden op koers voor een finale Gasterra - Eiffel? Zou weer eens mooi zijn.

    BeantwoordenVerwijderen