zaterdag 14 april 2012

140412: Als tweede geëindigd

Ja, het was goed om elkaar weer eens te zien. Dat zei Hakim in de persconferentie na weken van geen thuiswedstrijd gespeeld te hebben in Martiniplaza. 6 maart was het, het lijkt wel een eeuwigheid geleden. Ook toen waren er zo’n 4000 bezoekers in de hal, vandaag om precies te zijn zelfs 4220.

Die zagen een overwinning met 14 punten verschil op Rotterdam, de gehavende ploeg die kampt met veel blessures en vanaf vandaag van de basketbalvakantie kan gaan genieten. Hun seizoen is over terwijl dat van ons nu eigenlijk echt moet gaan beginnen. De aanloop naar het toetje van het seizoen is helaas niet zoals we het graag zouden zien. Vorige week verloren we van Den Bosch en Nijmegen door onder andere trainingoverbelasting en vandaag was het spel ook niet echt overtuigend. Ja, een groot reboundoverwicht maar dat mag je zeker ook wel verwachten tegen zo’n ploeg. Maar het scorende vermogen was laag met uitzondering van Jessey die gewoon een goede wedstrijd speelde.

Hadden de 4220 bezoekers een leuke avond? Winnen is natuurlijk altijd fijn maar qua sfeer was het allemaal wat matigjes. Smaken verschillen natuurlijk maar de invulling van de time-outs zou best wat anders verdeeld mogen worden en de muziekkeuze is nog steeds niet datgene wat we zolang gewend zijn geweest. Het dieptepunt was de la-la-la in de laatste minuut van de wedstrijd. Precies 6 armen zwaaiden mee op het ritme van de muziek terwijl we dat in eerdere wedstrijden wel eens met meer enthousiasme hebben mogen meemaken. Timing speelt hierbij een grote rol. Laten we het beschouwen als een oefenwedstrijd voor het echte grote werk wat nu gaat komen.

We gaan nu een minicompetitie spelen waarin alles mogelijk is. Het thuisvoordeel speelt daarbij geen rol en je moet er toch niet aan denken dat de komende weken het ‘even tegen zit’. We moeten eerste of tweede worden om de halve finale te bereiken en dat zal nog een hele uitdaging gaan worden. De ploeg heeft nu een week de tijd om de noodzakelijke voorbereidingen te gaan treffen zodat we volgende week tegen Magixx er helemaal klaar voor zijn.

Voor de geïnteresseerden, morgenochtend zit Hakim Salem om 11.00 uur bij de sportuitzending van Radio Noord waarin hij ongetwijfeld een vooruitblik zal geven op de komende ronde. En mocht u reikhalzend uitkijken naar de beoordeelde individuele cijfers van de spelers in het Dagblad van maandag, dan leidt tot een teleurstelling. Die zult u niet in de krant gaan vinden. Regels zijn regels, ook in de geval. Maar die cijfers kunnen de 4220 bezoekers vast zelf wel invullen.

Volgende week Magixx thuis. Vanaf nu stijgt de spanning, gaat het om het rendement en moet alles kloppen. Wordt vervolgd.


De T van Salem en de ref die vervolgens bij de verkeerde basket klaar staat..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten