zaterdag 2 januari 2010

020110: Rotturrrrrdam

Nobel is het misschien wel te noemen, hoe de ploeg uit Rotterdam dit seizoen speelt en haar team heeft samengesteld, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Marco heeft zelfs alle complimenten voor Rotterdam omdat ze het noeste besluit hebben genomen om alleen met Nederlandse spelers te gaan werken. Maar, wie wordt hier nou eigenlijk gelukkig van?

Je publiek niet, de spelers niet en sponsoren vast ook niet. Vooraf was ik, net als de andere 2620 bezoekers, heel benieuwd hoe de ploeg zou gaan spelen maar achteraf was ook ik absoluut niet onder de indruk. Voorzitter Johan van Haga wil iets duidelijk maken en daarom heeft hij gekozen om alleen met Nederlanders te gaan werken maar het lijkt wel of hij de enige is die hier ook enig plezier van heeft. De ploeg speelt inspiratieloos, plichtmatig en zonder motivatie. Dat is natuurlijk ook wel te begrijpen maar er mist duidelijk een sterke hand. Geen enkele speler straalt uit dat hij de rest op sleeptouw wil nemen en daarnaast is het technisch gezien ook van een zeer laag niveau. De manier waarop er bijvoorbeeld blocks worden gezet is ronduit ‘lui’ te noemen en onder druk zijn ze helemaal de kluts kwijt. Dit zijn dingen die te trainen zijn maar blijkbaar is het niveau van trainen niet veel hoger dan de manier waarop ze hun wedstrijden spelen.

Als we elke keer dit soort wedstrijden zouden moeten spelen dan zou de lol wel duidelijk naar beneden gaan maar gelukkig zijn er ook nog betere tegenstanders in de competitie. Hebben we nog wel een beetje kunnen genieten? Ja, de steal en de daaropvolgende slamdunk van Haryasz aan het einde van het eerste kwart was zalig om naar te kijken. Zo heb ik het nog nooit gezien. De steal op de eerste pass na een score pakken en vervolgens zelf de bal snoeihard door de ring dunken.. geweldig. Matt was duidelijk blij met zijn actie en terecht! Het publiek wist de actie duidelijk te waarderen en de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet. Helaas was dit ook het enige hoogtepunt van de hele wedstrijd. Winnen met 101 tegen 63 tegen Rotterdam is gewoon goed te noemen maar qua vermaak scoorde deze avond niet hoger dan een zes. Voor de duidelijkheid, absoluut geen kritiek op welke speler van Donar dan ook, maar dit is gewoon niet leuk. Niet voor Rotterdam maar ook niet voor onze spelers. Maar goed, gewonnen en weer twee punten in de pocket waar duidelijk nog veel meer bij in kan.

O ja, de cheerleaders waren vanavond niet aanwezig. Ik stel voor om ze hiervoor een wedstrijd te schorsen. Niet de komende thuiswedstrijd, daar heb ik zo mijn redenen voor en kom daar nog wel op terug, maar bijvoorbeeld de wedstrijd daarna. Hoezo waren ze er niet? Omdat het had gesneeuwd. De weg van Delfzijl naar Groningen was blijkbaar te riskant voor de dames. Nou ja zeg, een beetje witte vlokken en meteen je werkgever bellen dat je niet komt werken? Ik vind het wel erg gemakkelijk eerlijk gezegd. Zo zie je maar weer dat niet iedereen dezelfde instelling heeft.

Tot slot, een punt van orde. Hier moeten we echt wat aan gaan doen. Het zag er gewoon een beetje sneu uit. Niet alleen voor de bewuste speler maar ook voor de fans die de boodschap wél begrepen. Na de laatste huddle na afloop van de wedstrijd liep Haryasz naar de boarding met de bedoeling om de fans een aantal high-fives te geven en zo het rijtje bij langs te lopen. Een leuke traditie die je bij andere clubs ook wel ziet maar hier moet er nog even aan gesleuteld worden. Haryasz was de enige speler die dit initiatief nam en een groot deel van het publiek dat aan die boarding stond begreep niet helemaal wat de bedoeling was. Een paar mensen reikten hem daadwerkelijk de hand maar een groot deel stond ook gewoon met de rug naar hem toe te kletsen met anderen. Natuurlijk nemen we niemand dit kwalijk maar als we het doen, laten we het dan ook goed doen. Voorstel, na de wedstrijd lopen alle spelers in colonne langs de hele lange zijde van de grote tribune en de supporters die dit leuk vinden om te doen staan daar reeds opgesteld om de high-fives in ontvangst te nemen. Dit vergt even enige aansturing en wellicht wat repetities maar dan is het effect in ieder geval een stuk groter dan hetgeen zich nu afspeelde. Deal?

Zo, donderdag uit tegen Leiden en volgende week zaterdag thuis tegen Zwolle. Ik ben er klaar voor. Althans, bijna. De Sennheiser is in ieder geval al weer uit het stof..

1 opmerking:

  1. Dat "high five-en" hebben ze in BoZ al goed onder de knie ... als ze winnen.

    BeantwoordenVerwijderen