zaterdag 30 januari 2010

300110: Winnen van Weert thuis

´Waar zit hier de dichtstbijzijnde McDonald’s?’ Dat vroeg Oliver van Kempen met een biertje in zijn handen, na de persconferentie die dankzij hem een groot succes werd. Oliver wond er in de conferentie geen doekjes om. Hij complimenteerde Marco met zijn team en vergeleek Donar met het PSV van het basketbal en noemde de manier van spelen van Donar zelfs Europese top. Zijn lovende opmerkingen klonken door in de rest van Martiniplaza. Een luid gejuich was duidelijk te horen en daardoor was deze persconferentie de leukste dit seizoen tot nu toe.

‘We hebben geen geld, het wil maar niet loskomen in Weert. En ja, dan moet je met dit soort spelers de competitie in en dan kan je het wel vergeten tegen ploegen zoals Groningen. Kijk naar de Amerikanen in mijn ploeg, als het even tegenzit gaan hun koppies hangen en zien ze het helemaal niet meer zitten. Spelers als Dourisseau en Ellis gaan altijd door, wat een mentaliteit hebben die! Maar daar hebben wij echt het geld niet voor..helaas’, aldus Oliver die het helemaal niet erg vond dat ze hadden verloren maar wel duidelijk een probleem heeft met de instelling van een paar van zijn spelers.

Met 113 tegen 76 winnen van Weert is een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen deze twee ploegen. Oliver had ook helemaal gelijk. De instelling van zijn spelers liet duidelijk te wensen over en dan win je duidelijk geen wedstrijden. Maar, als coach heb je daar wel een nadrukkelijke rol. De coach moet die mentaliteit er in rammen en zorgen dat je als team blijft presteren ook al verlies je de wedstrijd. Dat was bij Weert duidelijk niet het geval. Met name de Amerikanen probeerden de tweede helft hun statistieken een beetje op te vijzelen maar zelfs dat lukte niet. En daarnaast, de conditie van de Weertenaren was ook onder de maat. Een paar van hun spelers was duidelijk te zwaar en dat is een teken dat de trainingen wel wat intensiever kunnen. Maar goed, dat zijn problemen van Weert. Misschien es beginnen met niet naar de McDonald’s gaan na een wedstrijd? Zoek een sponsor die een normale hap voor de spelers klaarmaakt na een wedstrijd. Neem een voorbeeld aan hoe Flames dat soort dingen aanpakt. Ach, laat ook maar…

Blue was wat mij betreft de beste aan Groningse kant. Ongelofelijk, van de bank komend en dan zo’n nadrukkelijke rol in de wedstrijd spelen. Ik neem mijn pet voor hem af. Haryasz begon wat sobertjes maar herstelde het in de tweede helft goed met een heerlijke dunk en uiteindelijk een geweldige double-double (15-11). En Bas, tjongejonge, hij wordt volwassen. Een goede inzet, tactisch goede posities gekozen en een paar mooie scores gemaakt. Ellis was qua cijfertjes vandaag een beetje minder maar zijn inzet was weer groots. En JD.. ook maar een standbeeld!

Het was vandaag weer een prachtige teamprestatie en de 2870 toeschouwers hebben een grotendeels aantrekkelijke wedstrijd gezien die ruim werd gewonnen. 9 op rij in de competitie gewonnen, volgende week tegen Den Bosch het record van 10 op rij maar evenaren? Ik zie het absoluut zitten.

Voorafgaand aan de wedstrijd was een bestuurlijk spreekuur. De benaming ‘spreekuur’ is niet van mij maar werd door de club vooraf zo bestempeld. Een beetje ongelukkige keuze als naam voor zo’n meeting wat mij betreft maar het initiatief is prima. Weinig nieuws eerlijk gezegd. Het opvallendste nieuwtje was wel dat GasTerra Flames niet echt zal gaan meewerken aan het gala wat door de FEB in april zal worden georganiseerd. In een eerdere blog heb ik daar al een heel verhaal over gehouden en gelukkig zijn er veel mensen het daar ook roerend mee eens. ‘We zullen daar waarschijnlijk niet de handen voor op elkaar krijgen maar in die periode kunnen wij het ons niet veroorloven om uitgebreid aan zo’n gala mee te werken’ aldus voorzitter Rob Schuur. Daar is geen woord Frans bij en bovendien, hij heeft groot gelijk.

Zo, volgende week Den Bosch. Ik ben er al klaar voor.

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,

    Nou, wij zijn d'r niet klaar voor; slecht potje tegen ZZ Leiden. Europees TOP, landelijk FLOP. Ik zal er niet bij zijn maar neem de felicitaties zaterdag as. graag in ontvangst ... voor m'n verjaardag wel te verstaan. Want die pot basketball is voor jullie. Proficiat alvast.

    TvA

    BeantwoordenVerwijderen