dinsdag 19 januari 2010

190110: Winnen van TT!

2380 toeschouwers hebben het live kunnen zien maar voor die lezers die er niet bij waren, Van Dam en zijn twee kornuiten hebben er in deze wedstrijd echt een potje van gemaakt. Wat is dat toch met hem, bang om te laten zien dat hij Groningse roots heeft en zelfs korte tijd speaker bij Donar is geweest? Ze begonnen de wedstrijd heel aardig maar na verloop van tijd waren de drie scheidsrechters de kluts helemaal kwijt. Fluiten voor flut-overtredingen, compensatiegedrag en totaal niet kunnen inschatten dat dit grote-mannen-basketbal is. De krant deelt altijd cijfers aan spelers uit en gelukkig nooit aan scheidsrechters. Nou, in dit geval krijgen die drie kleuters een drie. Jaja, toch nog een drie, voor hun inzet om naar de zaal toe te komen vanavond.

De wedstrijd van vandaag draaide natuurlijk om het neutraliseren van Torey Thomas en het opvangen van de afwezigheid van Haryasz en Bostain. Voor beide klussen is Flames vandaag met een hele dikke voldoende geslaagd. Dat Dourisseau het verdedigende werk tegen Thomas op zich zou gaan nemen was geen verrassing. De manier waarop mag wel uitstekend worden genoemd. Torey werd er zichtbaar horensdol van en had op z’n zachtst gezegd, geen fijne avond. Maar eigenlijk speelden alle spelers een hele goede wedstrijd. Ja, het was tijd voor revanche en we hebben duidelijk kunnen zien dat die spirit groots aanwezig was.

Bauscher, wat een genot om hem weer eens op de één positie te zien. Hij genoot en strooide weer met assists, prachtige scores en penetraties. Steve die een bijzonder nuttige rol vertolkte met goede scores maar ook met een extreme inzet in het werk onder de borden. Ellis, doe de man nu al een standbeeld, ik betaal graag mee. Wat een geweldenaar. Weer een dubbel dubbel vanavond en een inzet van een echt krachtmens. En dan een fout krijgen omdat je Sjors Poels op de kop van de bucket het passen onmogelijk maakt. Alleen daarom al krijgen de drie scheidsrechters een ruime onvoldoende. Otten ving het verdedigende werk van JD keurig op en stond met name verdedigend zijn mannetje. Blue, goeie schoten en hard rebounden. 19 punten pakken en 8 rebounds, dikke prima. Aron deed het vandaag ook heel aardig. Zijn goede acties wisselt hij alleen nog te veel af met zeer matige acties maar hij was zeker geen dissonant vandaag.

Thomas is belangrijk voor Nijmegen, dat is meer dan duidelijk. Maar als je die angel uit het spel haalt blijft er weinig van over. Wie positief opviel bij de tegenstander was de lang geblesseerde Bekkering. Een goede speler die bovendien ook heel veelzijdig is. Coach Michael Schuurs liet zich na afloop nog even ontvallen dat hij achteraf vond dat hij Bekkering te weinig minuten had laten spelen. Prima, dat soort zelfkritiek mag ik wel. En ja, hij had gelijk, maar achteraf is dat natuurlijk eenvoudig te constateren.

Een hele belangrijke en goede overwinning vandaag. We zijn er nog lang niet maar de kans dat we aan het einde van het seizoen op de Grote Markt komen te staan is meer dan 50%.
O ja, nog één kleinigheid, er circuleert al een naam van de nieuwe mascotte. Wordt nu ook zeker wel tijd want er zitten nog heel wat feestjes aan te komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten