zaterdag 9 januari 2010

090110: Winnen van Zwolle

Het zat allemaal niet mee vandaag. Barre weersomstandigheden, relatief weinig publiek, een kapotte muziekcomputer en een weinig boeiende wedstrijd. Maar ach, de punten zijn binnen en dus weer een gewonnen wedstrijd.

Alle complimenten voor coach Adriaan van Bergen en zijn team. Zwolle speelde een puike wedstrijd maar net als de vorige wedstrijden was het vierde kwart doorslaggevend. Foutenlast en vermoeidheid waren de voornaamste oorzaken waardoor Zwolle aan het eind geen tanden meer kon laten zien. Tot en met het derde kwart deden ze prima mee en was een overwinning voor deze tegenstander zeker mogelijk. Uitblinkers waren de nummer 7, Todd Hendley en de guard Alexandre de Sa. Noemenswaardig waren ook de 5 driepunters van Jesper Jobse. Vrije worpen waren niet aan hem besteed maar 5 uit 5 vanaf de driepuntlijn is een compliment zeker waard.

Flames speelde niet indrukwekkend. Marco noemde de speelwijze zelfs arrogant en had er geen goed woord voor over. Na het perfecte tweede kwart tegen Leiden afgelopen donderdag was dit een matige wedstrijd maar, slechte wedstrijden winnen is ook een prestatie. Mooi was de actie van Haryasz, een pass van de ingenomen bal achter de basket en Boem!, dunk. Wat is dat toch een heerlijke speler om naar te kijken, een absolute aanwinst voor dit team. Bauscher had duidelijk niet zijn avond en Aron heeft ook wel eens beter gespeeld. Robby en Tim waren stabiel en ook Steve had zijn goede momenten. Ellis en Haryasz pakten ieder 9 van de totaal 39 rebounds dus ook zij mogen terug kijken op een redelijke prestatie.

2040 bezoekers terwijl we tot deze wedstrijd een gemiddelde hadden van 2988. Beetje jammer maar door de weersomstandigheden wel een logische verklaring. Ook jammer was dat de muziekcomputer er geen zin in had vandaag. Vlak voor de wedstrijd crashte de harde schijf waardoor vriend Pascal alles met ouderwetse cd´s moest doen. De gemiddelde toeschouwer zal het niet hebben gemerkt maar kenners zullen het zeker als anders hebben ervaren. Toch knap hoe hij met 2 cd-spelers toch zijn best deed om het sfeertje enigszins op te krikken.

Mijn eigen rol was vandaag anders dan anders en eerlijk gezegd, ik heb er van genoten. Heerlijk om weer eens te doen. Het was heel even wennen maar na een paar minuten voelde het weer als vanouds. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen stijl en dat is ook alleen maar goed. Al snel had ik de smaak weer te pakken en voelde het weer zeer vertrouwd. ‘Fout gefloten’ kwam geloof ik maar twee keer voorbij en dat is wellicht zelfs een compliment aan de fluiters van vanavond. Alhoewel, Stoete hoef ik voorlopig niet weer te zien. Die is zich nog niet helemaal bewust dat dit eredivisie basketbal is. Maar ach, oefening baart kunst.

Zo, nu een biertje. Tot de volgende wedstrijd!

1 opmerking: