zondag 17 januari 2010

170110: Leeuwarden uit

Vooraf zeker geen makkelijke opgave maar in de praktijk bleek het toch allemaal mee te vallen. Zonder de geblesseerde Robby en Matt H moest het team op een andere manier gaan spelen omdat deze twee afwezigen normaal gesproken een flinke stempel drukken op de speelwijze. In de eerste helft was het met name Bas Rozendaal die gebruik maakte van zijn kans om te laten zien wat hij in zijn mars heeft. Dat deed hij met een ruime voldoende en haalde in die eerste 20 minuten al 8 punten. Bij rust was het verschil in rebounds al zeer groot. 12 voor de thuisploeg en 24 voor Donar. De stand bij rust 36-48. In het derde kwart werd de voorsprong verder uitgebreid en zo eindigde dat kwart in 20 punten voorsprong. De eindstand na 40 Friesche minuten speeltijd werd uiteindelijk 66-101. Ross en Bauscher ieder 20 punten, Bas een honderd procent score met 12 punten en uiteindelijk totaal 26 tegen 44 rebounds. Een van de uitblinkers was wederom JE met een mooie double-double 13 punten, 12 rebounds.
Een prima prestatie van de hele ploeg. Het verlies van de twee belangrijke mannen hebben ze goed opgepakt en gecompenseerd. De focus was duidelijk aanwezig en daar win je wedstrijden mee. Zo blijkt maar weer.

Weer twee punten erbij. En bovendien een goede wedstrijd ondanks het blessureleed. Maar, dinsdag moet het gebeuren, dat is een wedstrijd waarin even iets rechtgezet moet worden. Dan komen de groenen uit Nijmegen onze kant op en moet het team er weer helemaal klaar voor zijn. Laten we hopen dat de enkel van Robby en de lies van Haryasz dan weer hersteld zijn zodat we weer op oorlogssterkte kunnen aantreden!