vrijdag 3 december 2010

031210: Programma voor 041210

Een heerlijke sfeer!

Na de gewonnen Europese wedstrijd van afgelopen dinsdag mochten we twee dagen later, nu dus twee dagen geleden, afreizen naar Den Bosch voor weer een competitiewedstrijd. Helaas kunnen wij u via dit schrijven niet informeren over de hoogte- en dieptepunten van dat duel, simpelweg om het feit dat drukpersen ook tijd nodig hebben. Het zijn soms net mensen.

Hoe de wedstrijd tegen Eiffeltowers ook is afgelopen, we staan nog steeds met trots bovenaan de ranglijst van de DBL en dat is waar het uiteindelijk voorlopig om gaat. Het speelprogramma van onze ploeg is de laatste tijd bijna onmogelijk zwaar en voorlopig gaat dat nog wel even zo door. Maar ja, dat krijg je nou eenmaal als je naast de reguliere competitie ook nog meedoet in Europees verband. En dát we nog mee doen is zeker een feit. Na de winst op het Italiaanse Cantu van afgelopen dinsdag liggen er weer kansen die gegrepen kunnen worden. Zo is het wel vaker met kansen en in dit geval is dat niet anders. Aanstaande dinsdag spelen we de uitwedstrijd in Italië en we hebben afgelopen dinsdag met eigen ogen kunnen zien dat ook daar kansen voor de winst zeker aanwezig zijn. Bovendien zal de ploeg in Italië worden gesteund door een flinke groep supporters uit het hoge Noorden en dat is voor ons team zeker een pluspunt. Het brengt ook een hele verantwoordelijkheid met zich mee voor die reizigers. Het is niet alleen het aanwezig zijn bij die uitwedstrijd maar ook het fanatiek en intensief steunen van GasTerra Flames! De sfeer bij de thuiswedstrijd van afgelopen dinsdag was werkelijk enorm en dat was ook één van de ingrediënten waardoor dat duel na 40 minuten speeltijd werd gewonnen. Iedereen was uitermate goed te spreken over de sfeer in Martiniplaza. De coach van de Italianen was zelfs onder de indruk en de meegereisde Italiaanse persmensen roemden met regelmaat het fanatieke publiek in Groningen tijdens het via skype uitgezonden live commentaar voor een lokaal Italiaans radiostation. De Europese scheidsrechters lieten zelfs weten dat wij in Groningen trots op onszelf mogen zijn voor de manier waarop het basketbal door het publiek in Nederland zo wordt gepromoot. Dat zijn natuurlijk leuke dingen om te horen. Zeker in combinatie met het feit dat we de wedstrijd wonnen. 3060 bezoekers hadden een heerlijke basketbalavond en zelfs de BBC tribune was op een paar stoelen na helemaal bezet. Ook voor de spelers is het elke keer weer een prachtige ambiance. Dan voel je waar je het voor doet en dat geeft dan vaak net dat beetje extra energie om nog een stapje harder te gaan. Ook de interactie met het fanatieke publiek is dan prachtig om te zien. Heeft u bijvoorbeeld gelet op de reactie van John Turek na zijn drie rake driepunters? Het was geweldig om te zien hoe hij zijn rake afstandschoten zelf beleefde. Hij leek wel even op een scheidsrechter met zijn beide handen omhoog met drie vingers in de lucht. Zulk enthousiasme slaat meteen over naar de tribunes en dat leidt dan weer tot een oorverdovend maar heerlijk lawaai.

Of het vanavond ook weer zo’n fantastische sfeervolle basketbalavond wordt weten we natuurlijk nog niet. Wat we wel weten is dat wij er weer klaar voor zijn. Basketbal kan je simpelweg niet beleven door stil op je luxe stoel te blijven zitten. Deze sport moet je tot in je tenen beleven want je bent zelf een onderdeel van de heerlijke ambiance. Wat dat betreft hebben we hier in Groningen helemaal niks te klagen. De resultaten zijn, zeker in de competitie, meer dan goed te noemen en de bezoekersaantallen blijven maar stijgen. Vind je het gek! Iedereen wil er graag bij zijn en genieten van het geweldige spel. Vandaag kunnen de spelers van onze tegenstander uit Amsterdam dat zelf aan den lijve ervaren. Geen kwaad woord over de sfeer in de speelhal in Amsterdam maar dat het hier toch een beetje anders is dan daar, kunnen we gerust vaststellen. Na vandaag zullen een grote groep Groningse supporters meteen hun koffers gaan pakken voor de wedstrijd in Italië want ‘duty calls’. Met een bus, diverse auto’s en vliegtuigen zullen zij de komende dagen afreizen en zich gaan voorbereiden op de belangrijke wedstrijd van dinsdag. Maar dat wil niet zeggen dat we vanavond minder fanatiek aanwezig zullen zijn. Sterker nog, ook deze wedstrijd willen we winnen en daarvoor zal zeker de nodige arbeid moeten worden verricht. Laat u horen en laat het maar gebeuren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten