donderdag 2 december 2010

021210: He did it!

Als ik het iemand gun dan is het Rogier Jansen wel. Winnen van de landskampioen. Hij was er ook helemaal klaar voor. De hele week had hij zich op dit duel voorbereid. Groningen zou door de barre sneeuwbuien naar Den Bosch toekomen en nu moest het gewoon gaan gebeuren. Telefonisch had hij nog informatie ingewonnen over de spelsystemen van Flames om toch vooral niet voor verrassingen te komen te staan.

En hij deed het. De ene driepunter na de andere. Als een veldheer was hij de absolute leider op het veld. Soms heb je van dat soort momenten waarop werkelijk alles lukt. Je komt in een flow terecht en elke balhandeling is gewoon perfect. Dan lukt alles en ben je zelfs in staat om het sterrenteam uit Groningen te verslaan. Eigenlijk had hij het wel alleen kunnen doen maar de coach verplichtte hem om zijn teammaten vooral niet te vergeten. En dat snapt Rogier als geen ander. Basketbal is een teamsport en daarom voelt hij zich daar ook als een vis in het water. Bovendien is zijn interactie met de coach en vooral met Sam Jones uitstekend. En dat was te zien. Bij elke score van Rogier deed Sam, zoals we van hem gewend zijn, zijn vingers omhoog richting de hemel. Dat is wat je noemt een perfect binding. Samen sterk en onverslaanbaar. Niet meer stilstaan bij het feit dat je bijna je halve maandsalaris hebt moeten inleveren om toch te kunnen basketballen. De aanbiedingen van andere clubs waren groot in aantal maar natuurlijk kies je dan voor het warme nest. En zo bleek vanavond, een terecht keuze.

Wij konden hem niet stoppen. Het wilde gewoon niet lukken. Alles hebben we geprobeerd om hem aan banden te leggen maar tevergeefs. En zo verloren we de wedstrijd. De eerste in DBL verband van dit seizoen. Het zij zo.

Maar wat lees ik nu? Rogier deed helemaal niet mee?....

1 opmerking:

  1. Jammer, ik had hier graag een analyse van de eerste verliespartij gelezen ... Valt me toch een beetje tegen. Laat Jansen maar lekker in zijn eigen sop gaar koken ... Vernietigende woorden aan het adres van de futloze Donar-spelers wil ik hier zien ... Kom op HJ !

    BeantwoordenVerwijderen