dinsdag 30 november 2010

301110: Winst op de Italioanen!

Was het de tip-in van Ellis? Het enorme block van Turek? Zijn driepunters? De geweldige drives van Bostain? Allemaal prachtige en bijzondere momenten maar het was de combinatie van al die acties waardoor we de punten in Groningen wisten te houden. Het meest belangrijk is wel de constatering dat een goed functionerende point-guard onmisbaar mis. Ondanks dat Robby nog niet 100% is, speelde hij zoals je van hem mag verwachten. Als leider op het veld staan en daar waar nodig zelf voor de actie gaan om soms iets te forceren. Zijn directe tegenstander onderschatte hem en kreeg de ene na de andere score om zijn oren. Op het moment dat Robby zwaarder werd verdedigd was het leed al geschied en raakte hij helemaal in een flow terecht.

Hoogtepunt van de wedstrijd was het verdedigende Block van John Turek. Laten we hopen dat de diverse camera’s dit goed hebben geregistreerd want deze is rijp voor een HIT op youtube. Daarnaast waren de drie vingers met beide handen omhoog geweldig om te zien na zijn 100% score van drie rake driepunters. John is hot en iedereen mag het weten.

Een keurige overwinning vanavond op het Italiaanse Cantu. Dit was wat we nodig hadden na het onnodige verlies tegen Galatasaray en de verloren uitwedstrijd in Griekenland. Er zijn nog kansen en na vanavond biedt dat weer een heel ander perspectief. En dan moet je je even realiseren dat we ons nu meteen weer moeten voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Den Bosch van overmorgen. Niet te geloven eigenlijk. Alleen al het feit dat Den Bosch niet bereid was om in overleg die wedstrijd te verplaatsen betekent dat we extra gemotiveerd zijn om ze daar even een poepie te laten ruiken. Rogier Jansen heeft die boodschap reeds begrepen en is door zijn gedrag voorlopig geschorst door zijn club. Dank je wel Rogier, toch nog iets van een Gronings gevoel bij jou aanwezig dus. Maar met hem erbij zou het ook wel lukken hoor. Ik zeg niet we de wedstrijd van donderdag per definitie gaan winnen maar we zijn er wel helemaal klaar voor. Niet meewerken aan een verplaatsing? Ok, dan hebben wij een verrassing. Let maar op.

Het grootste compliment van de avond kwam uit de mond van de drie scheidsrechters. Vrij vertaald: jullie supporters mogen trots op jezelf zijn door de manier waarop jullie in Nederland de basketbalsport promoten. Zo hoort basketbal beleeft te worden! Complimenten.

Ook de coach van de Italianen was vol lof over de sfeer in Martiniplaza deze avond. 3060 bezoekers waaronder zo’n 100 Italianen en ongeveer 400 4-mijl medewerkers maakten er een groot feest van. Zo moet dat dus. Iemand nog enige twijfel over wie de basketbalstad van Nederland is? Bovendien is de supportersvereniging sinds gisteren onder een nieuwe leiding ook weer actief en present. Niet dat ze helemaal weg waren maar soms leidt vers bloed tot een extra impuls. Actieve en niet actieve leden zijn weer helemaal verenigd en dat kan nog tot prachtige acties leiden!

Alle supporters die het komende weekend zullen gaan afreizen naar Italië, langs deze weg alvast veel plezier en succes toegewenst. Vike, die prachtige sjaal zul je daar wel nodig hebben…

2 opmerkingen:

  1. Hé HJ, dikke proficiat. Ik heb (nog) geen beelden gezien maar winnen van een Italiaanse tegenstander ... dan doe je het goed!
    Ben benieuwd naar morgenavond maar vrees het ergste voor ons. Maar wat extra zakdoekjes meenemen.
    Niet huilebalken over die verplaatsing trouwens, daar hebben we hier in DB ook jaren last van gehad. Dat krijg je als je op niveau speelt :)
    Rogier heeft nog zoveel Gronings bloed dat ie graag terug wil; wij pakken 'm graag voor jullie in, met een grote strik erom !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ HJ: weersverwachting Milaan maandag 06-12 t/m woensdag 08-12 : 6 tot 9 graden! Kon minder dacht ik zo :-). Denk dus dat jij die sjaal harder nodig zal hebben ;-).

    Je kan nog steeds mee, de vlucht vanaf Bremen is nog niet volgeboekt ;-).

    BeantwoordenVerwijderen