zaterdag 13 november 2010

131110: ahum..

Zelfs op straat werd ik vandaag aangesproken over het feit dat er na de wedstrijd tegen Rotterdam geen verslag op deze site was verschenen. Mijn oprechte excuses. Ik was niet één van de drie Donar supporters die deze donderdagavond tijd over had om ‘even’ heel Nederland door te crossen om die wedstrijd live te bekijken. Ja, het waren er maar drie. Van de totaal 98 aanwezige bezoekers. Wat een treurnis. Alle respect voor de drie supporters die wel uit Groningen naar Rotterdam waren afgereisd. Ze zagen dat we met twintig punten verschil wonnen van de hekkensluiter van de competitie en dat het schot weer eens goed viel. Dat biedt een goed perspectief voor de thuiswedstrijd van aanstaande dinsdag.

Ook morgen, de uitwedstrijd tegen Bergen op Zoom, zal niet door ToH worden bijgewoond. Vrije tijd is heilig en kan niet altijd door het basketbal worden ingevuld. De zondag zal morgen op een andere manier worden beleefd en het wedstrijdelement zal daarbij zeker niet worden geschuwd. Wellicht kom ik daar later nog wel even op terug.

Wat wellicht nog even interessant is om te weten, is het feit dat uit betrouwbare bron toch wel blijkt dat de wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen de Turkse ploeg voor de spelers wel heel speciaal is. Dat soort tegenstanders tref je tenslotte niet elke dag en dat mag best als een hoogtepunt worden beschouwd. Alles is dan anders. Het niveau van het spel, de fanatieke aanhang van de tegenstander en de kwaliteit van het arbitrale trio. De kans dat het onterecht affluiten van terugspelen op eigen helft dan zal gebeuren, is bijvoorbeeld te verwaarlozen. Om maar even een voorbeeld te noemen.

Morgen Bergen op Zoom, dinsdag Galatasaray. Mooie affiches. Mocht u morgen afreizen naar het verre zuidwesten, een kort wedstrijdverslag is hier natuurlijk van harte welkom!

1 opmerking:

  1. Tja, als je de status van kenner over jezelf afroept dan schept dat natuurlijk wel verplichtingen ...
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen