woensdag 24 november 2010

Programma voor 271110

ToH was niet in Griekenland dus geen verslag van de gisteren verloren wedstrijd. Vandaar alvast het artikel voor het boekje voor zaterdag aanstaande en een update van de Kenners.


DBL en Eurocup

Het is een druk programma voor GasTerra Flames want naast de Europese wedstrijden gaat de reguliere competitie ook gewoon door. Afgelopen dinsdag werd de uitwedstrijd in Europees verband in Griekenland gespeeld en zoals u wellicht al weet werd ook deze tweede wedstrijd verloren. Maar in onze eigen competitie gaat het uitstekend.

Precies een week geleden moesten we naar Nijmegen voor de uitwedstrijd tegen de Magixx. Zelfs een supportersbus werd uit de garage gehaald om de grote aanhang uit Groningen te verplaatsen om zo het team daar ter plekke te kunnen ondersteunen. Het is altijd gezellig daar in Nijmegen. De sfeer is goed, de entourage heel aardig en het spel meestal spannend. Als je er even heel nuchter naar kijkt en de totale hoeveelheid publiek zou verplaatsen naar Martiniplaza dan zou al snel blijken dat de opkomst in Nijmegen toch eigenlijk wel heel laag is. Ondanks dat en mede omdat het een kleine sporthal betreft is het elke keer toch wel de moeite waard om de reis te gaan maken. Flames speelde een prima wedstrijd en stond nagenoeg de hele wedstrijd voor. Zonder de aan zijn arm geblesseerde Robby Bostain stond het collectief als een huis en waren de diverse aanvallen een lust voor het oog. Het inside-out spel waarbij de bal goed wordt rondgespeeld en uiteindelijk de vrije man wordt gevonden functioneerde uitstekend en eindigde bijna continue in een score. Haryasz heeft zijn draai duidelijk weer gevonden en werd met 21 punten topscorer van de wedstrijd. Verdedigend werd de basket goed schoon gehouden en mede daardoor had de thuisploeg de grootste moeite om tot scoren te komen. Zo wonnen we de wedstrijd relatief eenvoudig met veertien punten verschil en zijn we nu ruim koploper in de DBL. Het verschil met de nummer 2 is nog steeds 3 verliespartijen dus er kan geen discussie zijn over wie momenteel de beste ploeg van Nederland is. Europees basketbal is duidelijk toch een heel ander verhaal. Volgens de diverse social media bleek de heenreis naar Griekenland van afgelopen maandag niet geheel vlekkeloos te zijn verlopen. Er werd gesproken over veel turbulentie en enge toestanden in het vliegtuig. Of dat een rol heeft gespeeld bij de wedstrijd van dinsdag tegen Panellinios is onduidelijk maar we waren duidelijk niet in ons goede doen. De driepunters vielen niet (0 %), Matt Bauscher kwam helemaal niet tot scoren en het derde kwart werd met 23-9 verloren. Zo verloren we ook de tweede wedstrijd in de Eurocup en staat aanstaande dinsdag de derde wedstrijd op het programma.

Vandaag treffen we Weert voor de tweede keer thuis dit seizoen. De eerste wedstrijd werd gespeeld op 9 oktober en die werd toen gewonnen met 28 punten verschil. Hun beste man die tijdens die wedstrijd uitstekend werd verdedigd kwam er niet aan te pas en mede daardoor werd het verschil ook zo groot. Die beste man aan Weertse kant werd overigens afgelopen week door ibasketball uitgeroepen tot speler van de week. Hij is de kleinste (1.72m) en ook de oudste (34 jaar) speler in de DBL. In de door Weert gewonnen wedstrijd tegen Leeuwarden van vorige week maakte hij 37 punten en mede daardoor is hij op dit moment de topscorer van de divisie. De coach van Weert, Terence Stansbury, roemde tijdens de vorige wedstrijd in Groningen Gasterra Flames en zei dat het een topteam is en dat het Groningse publiek zich gelukkig mag prijzen dat ze zo’n ploeg elke keer weer aan het werk kunnen zien. Nou coach, dat zijn wij van harte met u eens. Dat is onder andere ook de reden waarom het publiek altijd in grote getale naar Martiniplaza toe komt. Overigens doet Groningen het momenteel sowieso heel goed in de professionele sporten. De voetballers en de volleyballers spelen ook prima dus in de topsport is Groningen in ieder geval goed vertegenwoordigd. Vandaag gaan we vanzelfsprekend opnieuw voor de winst want in de sport gaat het uiteindelijk maar om één ding: winnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten