zaterdag 20 november 2010

201110: 12 gespeeld, 24 punten

Eigenlijk weinig bijzonders na de wedstrijd in en tegen Nijmegen. Een gedegen overwinning en we zijn eigenlijk geen moment in de problemen gekomen. 14 punten verschil en de hele wedstrijd voorgestaan. Je zal me zeker niet horen zeggen dat het zo langzamerhand saai gaat worden want elke overwinning is er één en dat maakt een mens blij.

Het was een leuke avond. Meer dan 20 Groningers die allemaal op een patatje zaten te wachten bij de plaatselijke cafetaria schept een band, zelfs in Nijmegen. Daarna met ongeveer 40 supporters uit het hoge Noorden kijken hoe de ploeg het verlies tegen de Turken zou opvangen. Nou, zonder problemen dus. Sterker nog, we speelden goed, solide en zeer gedegen. Het klopte gewoon allemaal. Het inside-out spelletje en dan de juiste schotkeuze vinden werkte uitstekend alhoewel de schotpercentages nog wel omhoog moeten en kunnen. Haryasz, steevast verkeerd uitgesproken door de plaatselijke omroeper, raakt zo langzamerhand weer aardig op stoom en dat is toch een lust voor het oog. 21 punten maakte hij. Ook opvallend was de prestatie van Aron. Bostain zat met een brace om zijn arm op de bank en Aron deed als point wat hij moest doen. Het spel verdelen, de lijnen uitzetten en leiding geven. Goed te zien dat hij er weer bij is.

En Nijmegen? Nou, erg gemiddeld hoor. Geen flitsende Amerikanen zoals de voorgaande jaren en de startende center Nick Oudendag kan dit niveau duidelijk niet aan. 0 punten en 1 rebound. Aanvallend is het een zeer mager spelletje wat ze spelen en verdedigend zou het wel een paar niveautjes harder en intensiever mogen. Het is best gezellig in de sporthal aan de Horstacker maar het is allemaal wel errug klein. Een business tribune met nog geen 40 mensen er op en lang niet meer de sfeer van een paar jaren geleden.

Qua scheidsrechters valt er niet zoveel te vermelden vandaag. Niet heel consequent in het affluiten van lopen maar verder was het redelijk tot goed te noemen. De no-charge-zone werd niet echt op waarde geschat maar ach, het zijn details.

Dus, 12 gespeeld en 12 gewonnen. Een keurige prestatie! Nu op naar Griekenland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten