dinsdag 16 november 2010

161110: Trots

mogen we allemaal zeker zijn maar vreselijk zuur is het wel. 39.57 minuten voorgestaan en dan door 2 rake vrije worpen verliezen. Bauscher is in de slotminuten niet cool genoeg met zijn vrije worpen anders waren de punten simpelweg in Groningen gebleven. Heel jammer.

De ploeg speelde een puike wedstrijd en we waren gewoon beter. De Turken kwamen puntje voor puntje terug en dan stijgt de spanning niet alleen op het veld maar ook in de hoofden van de spelers. Tijdens de laatste minuten van de wedstrijd speelde Galatarasay tactisch een zoneverdediging en onze ploeg wist het toen even niet meer. Ze verstijfden en niemand durfde de beslissing meer te nemen. Omgaan met druk op dit hoge niveau is ook niet eenvoudig maar vandaag wel doorslaggevend helaas. 2650 bezoekers hadden in ieder geval een geweldige basketbalavond! Opvallend was trouwens ook dat de muziek tijdens de wedstrijd weer herkenbaar was.

Alles klopte. Een blik voor Turkse herrieschoppers, drie geweldig presterende scheidsrechters, twee ploegen die keihard wilden werken en een heerlijke sfeer. Iedereen die deze sport volgt had hier bij moeten zijn want het was gewoon een prachtige wedstrijd om mee te maken. De heren Chambon, Vyklicky en Reiter floten de wedstrijd zoals er gefloten moet worden. Gedurende de hele wedstrijd was er precies één call waar ik het niet mee eens was. Dat zegt wellicht ook iets over mij maar het geeft vooral aan dat ze de spelers gewoon lieten spelen. Totaal werden er best veel fouten gefloten maar in de DBL was het aantal waarschijnlijk het dubbele geweest. En dan overdrijf ik niet.

We doen dus absoluut mee in onze poule! Sterker nog, we hadden gewoon moeten winnen…

1 opmerking:

  1. Als volger, liefhebber en zelfbenoemd kenner van deze mooie sport had ik er misschien bij moeten zijn. Maar een retourtje Groningen vanuit DB op een gewone doordeweekse dag is iets teveel van het goede.
    Trots mogen jullie zeker zijn. Erg jammer en balen, wat betreft de uitslag maar zo kan het soms lopen. Dan die andere thuiswedstrijden maar pakken .. en wie weet pik ik er nog eentje mee.
    Succes in de EC.

    BeantwoordenVerwijderen