zondag 7 november 2010

071110: 9 0

Na een vorig redelijk kritisch bericht over een scheidsrechter op deze blog kwam er zowaar een reactie uit het korps. Ik was daar blij mee want soms is onwetendheid best lastig en de juiste kennis wil wel eens leiden tot een andere omschrijving. Ik had me voorgenomen om voorlopig weinig woorden meer te gebruiken voor dit soort omstandigheden tijdens een wedstrijd waar je toch niks aan kan doen maar de wedstrijd van vandaag vraagt, nee schreeuwt om reacties. Van Dam had niet het lef om zijn foute inschatting wat betreft het terugspelen op eigen helft meteen recht te zetten. Om maar eens wat te noemen. De heren waren de draad in het tweede kwart even helemaal kwijt. Alles werd tijdens de paar minuten in dat kwart afgefloten en het publiek reageerde heftig. En terecht. Het leek even helemaal nergens op. Gelukkig corrigeerden de heren zich in de tweede helft nadat ze even tot zichzelf hadden kunnen komen. De kans is aanwezig dat commissaris Faassen daar een rol in heeft gespeeld maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet. Ze willen wel eens vergeten dat dit professionals zijn in korte broeken die weten waar ze mee bezig zijn. Natuurlijk, een fout is een fout. Maar corrigeren van fouten ten opzichte van beide teams en op elke slak zout leggen is voor niemand leuk. Wij kijken vaker naar basketbal en zien dus ook wel eens hoe het beter kan. Iedereen mag en kan fouten maken als er maar progressie in zit. Helaas constateer ik dat dát niet het geval is. Althans, nog niet. We blijven hopen. De komende weken spelen we ook Europese wedstrijden en de ervaring leert dat er dan altijd goed wordt gefloten. Gratis toegang voor het hele korps! Alle beetjes helpen.

3450 bezoekers, een record dit seizoen, zagen een leuk duel op deze zondagmiddag. Een prima tijdstip voor een wedstrijd. Rustig opstaan en ontbijten, wedstrijdje kijken en je hebt nog lekker de avond voor de boeg. Zeker voor herhaling vatbaar. Dan iets over Leeuwarden. Het is altijd leuk om coach Miller weer in Groningen te begroeten en vandaag was dat niet anders. Zijn ploeg is nog niet een hecht team maar de leidinggevende hand van Miller is al wel te herkennen. Het lijkt wel een collegeteam. Bas Rozendaal is eigenlijk een beetje een vreemde eend in het team. Niet alleen qua lengte maar ook qua uiterlijk en haarlengte. Bas, ga naar een kapper. Het ziet er niet uit en het past niet bij je. Doe maar gewoon. Qua spel is het niet veel beter dan de vorige jaren dus als je al iets aan jezelf wilt veranderen dan zou ik daar maar eens mee gaan beginnen.

De spelers uit Leeuwarden oogden trouwens niet echt fit. Het vetgehalte leek hier en daar duidelijk te hoog en ook de conditie kan nog wel beter. Dat was in het vierde kwart ook wel te zien. Daar waar spiermassa en uithoudingsvermogen bij ons team goed bij elkaar passen kan dat onderdeel in Leeuwarden nog wel een paar niveaus beter en hoger. Maar ach, de groep is nog maar een paar maanden bij elkaar dus alles is nog mogelijk.

Dourisseau speelde een goede wedstrijd. Hij verdedigde weer als een beest en ook coach Miller ziet in hem één van de beste verdedigers van het land. Zijn directe tegenstander werd er moedeloos van. Miller deed zijn uiterste best om zijn speler moed in te spreken maar moest ook toegeven dat de defensieve druk van Donar 40 minuten duurt en dat je daarna pas echt kan uitrusten. Een sterk punt van Donar. Keihard en intensief verdedigen. Het aantal rebounds was weer indrukwekkend en met name Haryasz was op dit vlak heer en meester (17 stuks!). Aanvallend is Matt nog niet op het oude niveau maar gelukkig hebben we daar nu iemand staan die dat deel goed kan compenseren. John Turek speelde (wederom) aanvallend een sterke pot. Verdedigend is het nog niet allemaal top en daar wordt hij dan ook vaak op gewezen. Als hij dat deel van zijn spel structureel verbetert dan is hij absoluut de versterking in het team waarvoor hij werd gehaald. Uiteindelijk maakte Matt wel 16 punten dus veel kan je er niet van zeggen. En dat met een stevige verkoudheid. Steve lijkt weer in zijn normale doen te zijn alhoewel hij scorend vandaag duidelijk achterbleef. Nul uit zes driepunters, zijn specialiteit, is gewoon slecht. Bauscher genoot van het spelen tegen zijn oude ploeg. Zijn 9 assists waren mooi en nuttig. Als backup guard kent hij ook de klappen van de zweep en zakt de teamprestatie duidelijk niet in elkaar. Sterker nog, de aanval wordt dan anders gespeeld. Bauscher speelt vaker 1 tegen 1 en zeker in de tweede helft leidt dat vaak tot punten door foutenlast en vermoeidheid bij de tegenstander.

En de sfeer? De muziek, de cheerleaders en de mascotte krijgen van mij uiteenlopende rapportcijfers. Niet voor publicatie overigens. Alle 3450 mensen hebben daar ongetwijfeld zelf wel een mening over en ik dus ook. Feit is dat we op deze zondag veel bezoekers in Martiniplaza hebben verwelkomd en dat is goed! De wedstrijd was ook aantrekkelijk genoeg dus de klantenbinding was prima.

Ajax verloren? O jee.. Wat een leuke zondag!

3 opmerkingen:

  1. Gelukkig heb je meer verstand van basketball dan van voetbal !
    TvA

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan doe ik het maar:

    - De muziek een 4 (en er zit geen progressie in)

    - De cheerleaders een 6,5 (muziekkwaliteit was bij het nieuwe nummer slecht)

    - De mascotte een 3 (inwerkperiode lijkt me zo langzamerhand ook wel voorbij, maar verder dan handjes voor de jeugd komt de huiskat niet.

    Het wordt tijd dat het bestuur ingrijpt. Als je een topclub wilt zijn moet je ook dit soort zaken goed aanpakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Helemaal eens met muziek en mascotte, moet beter.
    Overigens heb ik gelet op de bank van de tegenstander, lees mijn blog: www.boschrijft.blogspot.com

    over het leven van een rookie

    BeantwoordenVerwijderen