zaterdag 27 november 2010

271110: een TOPprestatie

Zelfs geruime tijd na de wedstrijd ben ik weer even opgestaan en heb geapplaudisseerd voor onze nummer 7. Laten we vooral niet vergeten dat hij eigenlijk ook geblesseerd is en wellicht beter rust zou moeten pakken. Wat een inzet en karakter. Aanvallend waren het Turek, Dourisseau en Otten die veel positieve dingen deden maar de stille kracht en dus dé man of the match is absoluut Jason Ellis. 18 rebounds, 9 aanvallend en 9 verdedigende. Daarmee win je wedstrijden en zo bleek ook vanavond weer.

Eerlijk gezegd was mijn verwachting vooraf een verlieswedstrijd met een paar puntjes. Maar zo zie je maar weer dat dit team meer kan dan je misschien zomaar zou verwachten. Met veel toppers geblesseerd aan de kant was dit echt een topprestatie. Wat zal het ook frustrerend zijn geweest voor Stokes. Je maakt zelf 38 punten en na hem is de beste scorer iemand met 6 puntjes. Volgens mij zit je dan duidelijk niet bij de goeie club. Een speler van Weert vertelde me een paar weken geleden dat als Stokes hot en los is dan spelen ze als team veel beter en is de kans op het winnen van een wedstrijd een stuk groter. Nou, NIEMAND deed mee met de aanvalsdrift in navolging van hun kleine guard. Grote complimenten voor het spel van Stokes maar de rest van het team van Weert moet zich diep, heel diep gaan schamen. Lopend terug naar Weert en alleen die kleine Stokes mag voorin in de bus, tot rust komen met een kleine verfrissing. Met naast hem zijn coach Stansbury. Samen kletsen over Stanbury’s verleden in de NBA en gezellig mijmeren over de mooie scores van Glenn van deze avond. Ergens achterin zitten dan nog de teammanager en de verzorger maar verder is de bus helemaal leeg. En medelijden hoeven ze niet te hebben met die andere lopende spelers. Ergens morgenavond zullen ze waarschijnlijk wel aankomen is Weert. Of maandag, wat maakt het eigenlijk ook uit.

Wat een blessures aan onze kant. De ene blessure is vervelender dan de andere maar het totaal is momenteel wel een beetje veel. Marco hoopt dat in de komende dagen 1 of 2 spelers weer terug komen zodat we dinsdag sterker aan de start zullen staan dan vanavond tegen Weert. Na de twee verloren wedstrijden in Europees verband moet de derde wedstrijd van dinsdag echt gewonnen worden willen we nog een kans maken.
Frank was trouwens de draad even kwijt vanavond. Bij een specifieke time-out hoorden we opeens drie verschillende muziekjes door elkaar maar geen één hoorde bij de act van de cheerleaders die op dat moment helemaal klaar stonden. Maar ach, wat maakt het ook uit. We wonnen de wedstrijd en dat is onder de omstandigheden een prima prestatie.

13-0. Iets wat nog nooit is gebeurd in de geschiedenis van Donar. Ik zeg APPLAUS!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten