zaterdag 11 december 2010

111210: Winnen in Zwolle

Alle complimenten voor Landstede wat betreft de nieuwe speelhal. Het is werkelijk een pareltje. Een prachtige arena die bezoekers verdient. Maar dat is meteen ook weer het grote nadeel. Zoals een bekende Zwolle supporter uit vanavond zei, het is mooi dat we tegen Groningen spelen vandaag want dan zitten er tenminste redelijk veel bezoekers in het nieuwe complex. De ploeg uit Zwolle heeft duidelijk moeite met het aantrekken van supporters. Dat is jammer en niet goed voor basketbal. Vanavond zat de zaal redelijk goed gevuld maar de helft van hen had net 100 kilometer gereden…
De architect heeft zich alleen een beetje vergist in de positie van de basket. Veel te weinig ruimte bij de spelersbanken en te veel ruimte aan de kant van de grote tribune. Ik begreep overigens dat daar binnenkort iets aan gedaan zal worden. Het gala van dit seizoen zal trouwens plaatsvinden in Zwolle en dat is niet meer dan terecht. Dat verdient de locatie en dat verdient de club.

De eerste helft was slecht. Spelers hadden de kop er niet bij en om de haverklap leden we balverlies. Het was een bijzonder matige vertoning. Na de thee ging het allemaal gelukkig een stuk beter. De bal ging weer soepel rond en de reboundkracht was weer volop aanwezig. Robby was met stip de beste speler van het veld. Maar ook de inzet van Henry mag en kan in dit geval genoemd worden. Helaas speelde hij weinig maar het blijft erg leuk om naar hem te kijken. Eigenlijk waren er geen zwakke schakels in de tweede helft van de wedstrijd. Het leek wel een compleet andere wedstrijd. Twintig punten verschil winnen van Zwolle is eigenlijk standaard, zonder arrogant te willen zijn. En zo ging het dus ook.

Opvallend vanavond was het gedrag van een aantal mensen rondom de spelersbank. Diegene die vanavond aanwezig zijn geweest zullen meteen begrijpen waar ik op doel. Het viel op en het was apart.

Maar goed. Weer een winstpartij en daar gaat het allemaal om. 15-1. Wij zijn goed bezig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten