zaterdag 4 december 2010

041210: 14-1

Het valt niet altijd mee om wedstrijdspeaker te zijn, ik kan het weten. Maar Martin deed het wederom uitstekend vanavond. De nummer 13 heet niet gewoon Klaas Jansen, nee, zijn naam uitspreken vergt meer inzet en bezieling en het rolde er soepel en vertrouwt uit.

Maar goed. 2120 bezoekers zagen een gedegen Flames winnen van Amsterdam. Haal de angel uit het spel van de tegenstander en je hebt de helft eigenlijk al gewonnen. Van der Horst en Voorn, normaal gesproken belangrijke wapens van Amsterdam, werden goed en intensief verdedigd en dan wordt het voor de rest van het team meteen een stuk moeilijker. Bovendien was het tweede kwart meer dan uitstekend. 26-8 was de score in dat kwart en daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Meest opvallende speler vandaag was JD. Inzet, karakter, bezieling en geweldig verdedigen. Marco roemde hem in de persconferentie en zei dat een paar andere spelers zijn voorbeeld nu wel eens mochten gaan volgen. Hij doelde daarbij met name op de intensiteit van het rebounden. Tegen Den Bosch verloren we op rebounds en vandaag eigenlijk ook. Dat is iets was niet bij ons past. Zorgelijk en duidelijk niet goed. Of het gemis van Ellis daar de oorzaak van is, is een te makkelijke conclusie. Natuurlijk is zijn rol bij het rebounden groot maar de andere spelers zouden dat met gemak moeten kunnen compenseren. Willen we dinsdag in Italiƫ iets spectaculair willen gaan doen dan zal dat onderdeel van het spel niet een beetje maar heel veel beter moeten.

Robby speelde ook weer een puike partij. 16 punten, 4 rebounds en 6 assists, daarmee mag je je wel vertonen bij Sinterklaas. Ook Haryasz speelde weer op zijn oude niveau en pakte een keurige double-double met 17-12. En over Amsterdam? Nou, geen bijzonderheden eigenlijk. De nummer 13 met de lange naam werd topscorer van de wedstrijd en dat gebeurt bij de Amsterdammers niet zo vaak. Misschien heb je daar eigenlijk wel alles mee gezegd.

Sinterklaas en de Pieten waren ook aanwezig en dat geeft toch altijd weer een leuke sfeer. Toch, het moet gezegd worden, de sfeer in de hal had beter gekund. Ik miste de muziek. Geen idee waarom maar tijdens het spel was er nauwelijks muziek te horen. We zijn wat gewend hier in Groningen en juist daarom viel het vandaag zo op. Vaak is een simpel muziekje al de reden waarom de vlam in de pan kan slaan op de tribunes maar vandaag was dat onderdeel duidelijk onder de maat. Puntje van aandacht zal ik maar zeggen.

En tot slot, dank u Sinterklaas voor het originele cadeau en het bijbehorende gedicht. Het wordt gewaardeerd!

2 opmerkingen:

  1. Leuke verslag weer! Flames niet in allerbeste vorm maar toch gemakkelijk gewonnen dus wat wil een supporter nog meer? Spelers waren waarschijnlijk in gedachten allang in Italiƫ.
    De sjaal brengt blijkbaar geluk dus die gaat zeker mee naar Milaan!
    Verwacht deze week een verslag met een Italiaans sausje op http://basketbalkenners.blogspot.com/

    Overigens zijn er nog steeds plaatsen vrij, dus wellicht toch nog snel een ticket geboekt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HJ> blijf fan van deze site van je!

    BeantwoordenVerwijderen