maandag 20 december 2010

201210: Programma voor 211210

Succesvol 2010

De decembermaand is voor ons tot op heden enigszins woelig geweest. Van de totaal zes gespeelde wedstrijden werden er twee gewonnen en vier verloren. De uitwedstrijd in Zwolle en de thuiswedstrijd tegen Amsterdam werden gewonnen en meest recent, afgelopen zaterdag verloren we in en tegen Leeuwarden.

Aan de supporters heeft het zeker niet gelegen. Een grote groep fans was meegereisd naar Leeuwarden om het team te steunen. Bovendien werd er een supportersvoorwedstrijd gespeeld, die overigens door Groningen werd gewonnen, en na afloop bleef het nog lang gezellig in het Kalverdijkje. Pete Miller, de coach van de Friese ploeg, voelde het vorige week al een beetje aankomen. Winnen van Groningen zou mogelijk moeten zijn als ze zelf hun beste wedstrijd van het seizoen zouden gaan spelen. Aris trakteerde zichzelf op een bijzonder aangenaam vervroegd kerstpresentje want ze speelden een prima wedstrijd en wonnen met vijf punten verschil van de landskampioen. Haryasz en Royé waren door blessures niet inzetbaar. Ook zij zagen vanaf de zijlijn dat de maximale achterstand in het derde kwart opliep tot nota bene twintig punten. In datzelfde kwart keerde het momentum weer waardoor de achterstand aan het begin van de laatste kwart nog elf was. Het laatste kwart was vervolgens spannend en intens maar Leeuwarden wist de voorsprong vast te houden en de Friese ontlading was na het laatste fluitsignaal enorm.

Los van de gespeelde wedstrijden was er deze maand meer nieuws over onze club. U zult het ongetwijfeld allemaal wel hebben meegekregen. GasTerra Flames is uitgeroepen tot sportploeg van het jaar van de provincie Groningen en coach Marco van den Berg is een genomineerde voor de verkiezing van Groninger van het jaar. Groningen stad en provincie zijn duidelijk trots op hun basketbalclub en dat is ook terecht. 2010 was een prachtig succesvol basketbaljaar waarin de derde kampioensbeker in de clubhistorie werd binnengehaald. Ook het seizoen 2010-2011 verloopt tot op heden goed met een koppositie in de DBL met dertig punten uit zeventien gespeelde wedstrijden. Twee werden er tot op heden verloren. De uitwedstrijden tegen Den Bosch en Leeuwarden die allebei in deze maand werden gespeeld. Ook werd afgelopen week bekend gemaakt dat dit het laatste seizoen is van Marco van den Berg als coach van GasTerra Flames. Zijn driejarige contract zal geen verlenging krijgen en daarom zullen we het volgende seizoen met een nieuwe hoofdcoach verder gaan in Groningen.

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van het prachtige basketbaljaar 2010. Na vandaag heeft de ploeg een week vakantie om even bij te komen en om zich weer te kunnen opladen voor het vervolg van de competitie in het nieuwe jaar. Die week vrij is ook wel even gewenst. De afgelopen maanden waren bijzonder intensief waarbij de toevoeging van de Europese wedstrijden zeker de nodige inspanning hebben gekost. Niet alleen de gespeelde wedstrijden maar ook het reizen naar de diverse locaties in Europa is iets wat er nog bij kwam en zeker vermoeiend is.

Vandaag zien we wederom een grote Europese club hier in Martiniplaza en dat is dan meteen ook voorlopig de laatste. Het Europese avontuur zit er na vandaag op en de focus kan in het nieuwe jaar volledig worden gericht op de DBL en de bekercompetitie. De ambities voor dit seizoen zijn helder en de ervaring die we in de afgelopen maanden hebben opgedaan is zeker weten, mooi meegenomen. Zondag 2 januari beginnen we alweer met een uitwedstrijd in IJmuiden tegen Akrides. Maar tot die tijd, geniet u van de wedstrijd van vandaag en van de laatste winterse dagen van dit mooie jaar 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten