zaterdag 8 januari 2011

080111: Keurige overwinning

De sfeer in Martiniplaza was, zeker de tweede helft, weer als vanouds, maar daarover later meer.

De eerste helft van de wedstrijd leek wel op een verlenging van de wedstrijd van afgelopen donderdag. Het lukte niet, het wilde niet en het team straalde geen vertrouwen uit. Maar geen nood, zie hier het voordeel van 15 minuten pauze. Tijdens de training van gisteren die overigens door heel weinig bezoekers werd bekeken, was al wel duidelijk dat er niks mis met de gretigheid van het team en dat de sfeer prima is. Dat zagen we in de tweede helft ook weer volledig terug. Donar speelde weer zoals we het gewend zijn. Hard, gretig, vol bezieling en goed. Wat een verschil. Daar waar Tim Blue heer en meester was over Matt Haryasz in de eerste tweede kwarten was het in de tweede helft een compleet andere situatie. Bergen op Zoom raakte geïntimideerd en had totaal geen antwoord op het intensievere spel van Flames. Ze stonden er bij en keken er naar. In de eerste helft leek Bergen op Zoom een absolute kampioenkandidaat maar na de tweede helft snappen we weer waarom ze staan op de plek waar ze staan. De enige speler die een positieve indruk maakte bij hen was de nummer 10, Tyler Tiedeman. Die mag van mij wel naar Groningen komen. Alhoewel, in de tweede helft, onder druk, zagen we hem eigenlijk ook niet meer terug. Maar in de gaten houden moeten we zeker. Waar ligt het aan bij de Giants? Twee oorzaken wat mij betreft. De pointguard Kimbrough en de coach. Jesse is geen leider op het veld. Op de momenten dat het allemaal niet wilde lukken nam hij absoluut niet het heft in handen en ging zelf voor een paar onmogelijke ballen. Daarnaast, de coach. Wierd is een aardige jongen maar moet nog veel ervaring opdoen. Wisselen op juiste momenten en de tactiek aanpassen als het nodig is. Gebruik eens een zoneverdediging als de tegenstander volop penetreert. Het is maar een idee..

En de belangrijkste spelers vanavond? Wat mij betreft een paar, in willekeurige volgorde. Robby, Jason & Jason, Aron en Turek. De beide Matt’s zijn absoluut nog niet op hun oude niveau maar ach, wat zeur je met een keurige double double 12-16 (MH). Het kan allemaal alleen maar beter worden en deze tweede helft gaf de burger weer moed!

Dan het randgebeuren. Ik verbaas me wel eens over het gedrag van bepaalde individuele personen op de tribune. Als het spel even tegenzit is het moord en brand maar op de momenten dat het momentum weer aanwezig is het hosanna. Het zal wel aan mij liggen maar is er niet een gulden middenweg? Dan nog wat anders. Sinds gisteren wist ik reeds dat Pascal weer eens aan de muziekknoppen zou zitten vandaag. Dat was al een leuk vooruitzicht en het pakte ook geweldig uit. Niets ten nadele van zijn opvolger maar vandaag bleek maar weer dat niet iedereen zomaar vervangbaar is. Ik zei het al in het begin, de sfeer was weer als vanouds. Herkenbare deuntjes en de vlam regelmatig in de pan. Zo moet dat! Timing en feeling, dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor de muziek bij het basketbal. Pascal heeft beide na vele jaren ervaring volledig in de smiezen en dat scheelt een flinke slok op een borrel. Pascal, bedankt.

Tot slot, vandaag was de laatste wedstrijd van mijn buurman. Althans, als journalist van het DvhN. Hij heeft een andere baan en zal zeker nog wel weer te zien zijn in Martiniplaza maar niet meer als iemand van de krant. In de afgelopen jaren hebben we prima kunnen samenwerken en was het met regelmaat ook gewoon gezellig aan de perstafel. Bovendien scheelt het een stuk dat er kennis aanwezig is. Hij weet waar hij het over heeft en neemt ook vaak de moeite om even verder te spitten in plaats van alleen maar de feiten en het oogverslag te beschrijven. Arnoud, bedankt. Eén belangrijk detail nog. Vanavond waren er exact 2480 bezoekers aanwezig bij de wedstrijd. Ik doe je wat als er maandag een ander aantal in de krant staat!

Zo, we kunnen weer gewoon een week trainen. Dat is de afgelopen maanden wel anders geweest. Volgende week zaterdag weer een thuiswedstrijd en dan is ook de reünie met oud spelers. Daar moet u absoluut bij zijn! Gegroet.

1 opmerking: