maandag 31 januari 2011

310111: Programma voor 030211

Leiden thuis en uit

De vorige thuiswedstrijd hier in Martiniplaza is al weer een poosje geleden. Dinsdag 18 januari was het om precies te zijn. Het was het eerste duel tegen Binnenland in de kwartfinale van de Nationale Beker. 1060 toeschouwers zagen een klinkende overwinning met 58 punten verschil waardoor de uitwedstrijd, de return tegen diezelfde ploeg, slechts een formaliteit is.

Over de indeling van die bekercompetitie zou je hele verhalen kunnen schrijven maar de feiten zijn zoals ze zijn. Zonder een eredivisie tegenstander te hebben getroffen in de voorgaande rondes staan we eind maart in de halve finale en hopelijk twee dagen later in de finale. Voor de ploeg Binnenland is het natuurlijk leuk om twee wedstrijden te spelen tegen de landskampioen maar de verhoudingen liggen, op z’n zachts gezegd, wel een beetje scheef. Los van die wedstrijd om de beker was de maand januari zeer succesvol te noemen. We speelden totaal zeven wedstrijden en die werden allemaal gewonnen. De laatste twee waren uitwedstrijden tegen respectievelijk Weert en Amsterdam. De maand februari wordt wel een héél interessante periode. Vandaag spelen we tegen de nummer twee op de ranglijst en precies een week later volgt meteen een uitwedstrijd in en tegen hetzelfde Leiden. Daarnaast treffen we deze maand Zwolle, Leeuwarden, Rotterdam, Den Bosch en Bergen op Zoom dus de komende periode zal zo ongeveer wel duidelijk worden hoe de onderlinge verschillen precies zijn en hoe de indeling voor de naderende Play-offs er ongeveer uit zal gaan zien.

Leiden staat momenteel op de tweede plaats op de ranglijst en speelt tot op heden een prima seizoen. Met vier verloren wedstrijden staan ze maar op twee verliespartijen meer dan wij dus je mag gerust stellen dat de wedstrijd van vandaag gaat tussen de absolute top van de eredivisie. Toon van Helfteren zal vandaag vast nog wel even terugdenken aan de halve finale serie van afgelopen seizoen. Het waren toen een paar prachtige wedstrijden die tussen deze twee ploegen werden gespeeld. Vandaag en volgende week donderdag spelen deze teams tegen elkaar en het resultaat van deze wedstrijden zal een afspiegeling zijn van de krachtverschillen tussen deze topteams. Beide coaches kennen elkaars speelwijze door en door dus van verrassingen zal geen sprake zijn. De eerste onderlinge wedstrijd dit seizoen werd gespeeld op 30 oktober in Leiden en werd door ons redelijk eenvoudig met 18 punten verschil gewonnen. Maar die wedstrijd ligt nu al weer maanden achter ons. Ondertussen hebben beide ploegen zich verder ontwikkeld dus vandaag mag wel gezien worden als een zeer belangrijke wedstrijddag.

Qua publieke belangstelling zal het vandaag ongetwijfeld druk zijn in Martiniplaza, want niemand wil deze wedstrijd natuurlijk missen. De wedstrijd tegen Nijmegen van 15 januari trok maar liefst 3240 bezoekers naar deze hal en de verwachting is dat het vandaag vergelijkbaar zal zijn. Het enige verschil is dat 15 januari een zaterdag was en de ervaring leert dat zaterdagen vaak drukker bezocht worden dan doordeweekse wedstrijden, want hoe jammer ook, wij als supporters hebben soms ook nog wel eens andere bezigheden op zo’n dag. Tijdens de Play-offs is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dan worden agenda’s eenvoudig aangepast en liggen de prioriteiten duidelijk bij het basketbal. Dan zijn andere verplichtingen opeens niet meer zo belangrijk en gaat het enkel en alleen nog om het winnen van de serie. Kortom, vandaag is een heerlijke opwarmer voor de komende periode. De temperaturen gaan langzaam maar zeker weer omhoog en Stad en Ommeland kan zich weer gaan voorbereiden op de mooiste basketbaltijd van het jaar. Dat het spannend zal gaan worden kunnen wij u nu al verzekeren. Wie wordt dit seizoen de beste ploeg van Nederland en wie pakt de Nationale Beker? Niemand die het nu al weet maar wij maken zeker een grote kans! Met uw steun in de rug is de ploeg er in ieder geval klaar voor. Vandaag kunnen we zien waar we staan en hoe de kansen ongeveer liggen. Geniet u van de wedstrijd en Feel the Heat…!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten