zondag 2 januari 2011

020111: Programma voor 060111

Een nieuw jaar

Vandaag beginnen we in het nieuwe jaar weer aan een serie prachtige wedstrijden hier in Martiniplaza en laten we hopen dat 2011 minstens zo succesvol zal zijn als het afgelopen jaar. 2010 gaat de geschiedenis in als één van de drie kampioensjaren van Donar en aanvullend zou 2011 in dat rijtje zeker niet misstaan.

Wat dat betreft is de komende periode eigenlijk de mooiste tijd van het jaar voor een basketbalfan. In de maanden januari, februari en maart worden er nog volop wedstrijden gespeeld in de competitie en voor de Nationale Beker en meteen daarna volgen de altijd spannende Play-offs series met het hoogtepunt in de maand mei. Voor beide prijzen zijn we nog volop in de race voor het hoogst haalbare en dat brengt voor ons de nodige verwachtingen met zich mee. Afgelopen zondag speelden we voor de Beker tegen Akrides en zoals vooraf al werd verwacht, werd die wedstrijd eenvoudig gewonnen. Na een tussenstand na vijf minuten speeltijd van 0-20 was het verschil bij rust al meer dan dertig punten. Na 30 minuten speeltijd was het verschil al opgelopen tot meer dan 50 verschil en uiteindelijk werd de stand 34-116. Aron werd topscorer met 25 punten waarvan zeven driepunters uit elf pogingen. Nu moet gezegd worden dat de driepuntslijn bij Akrides nog op de oude afstand ligt dus Aron kon daar in deze wedstrijd nog even goed gebruik van maken. De wedstrijd stelde dus niet zoveel voor maar laten we het zo zeggen, een aardige opwarmertje voor de rest van dit jaar.

We zitten nu dus in de kwartfinale en daarin moeten we twee wedstrijden spelen tegen Binnenland uit Barendrecht. In dit geval betreft dit dus een uit- en een thuiswedstrijd. Mochten we deze wedstrijden ook als winnaar afsluiten dan beginnen de halve finale wedstrijden op vrijdag 25 maart in Almere. Twee dagen later zal dan de finale, ook in Almere, om de Nationale beker worden gespeeld. U weet ongetwijfeld nog dat dit Final Four weekend in 2010 niet echt succesvol voor ons was. We verloren, tegen de verwachtingen in, de halve finalewedstrijd tegen Leiden. Met die ervaring op zak zijn de vooruitzichten voor het verloop van de Bekercompetitie nu heel positief te noemen. We weten nu wat ons in Almere te wachten staat en met de steun van een grote groep Groningse fans zou het dit jaar moeten lukken.

In de DBL staan we nog steeds op kop met de minste verliespartijen dus de ambitie is duidelijk, als nummer één de competitie beëindigen zodat we tijdens de Play-offs continue het thuisvoordeel hebben. Want, in tegenstelling tot sommige andere clubs, thuisvoordeel is in Groningen absoluut een voordeel. Qua bezoekersaantallen steken we met kop en schouders uit boven alle tegenstanders. Als de ploeg het nodig heeft kan hier in Martiniplaza echt een onverslaanbaar sfeertje ontstaan en dan zijn veel juichende en joelende supporters een groot voordeel. Tot op heden ligt het gemiddelde aantal bezoekers dit seizoen al weer rond de 3000 en dat zal de komende tijd alleen maar beter worden. Basketbal is leuk om naar te kijken en als je wint heb je vrienden. In Groningen doen we het wat dat betreft al vele jaren erg goed en dat zal voorlopig ook zeker wel zo blijven.

De laatste loodjes van 2010 waren zwaar. We verloren een aantal wedstrijden, het Europese avontuur kwam ten einde en er ontstonden een aantal blessures. Rond de feestdagen was de ploeg een week vrij zodat iedereen het hoofd kon leegmaken en er tijd was om te herstellen. Ook het nieuws rondom het niet verlengen van het contract na dit seizoen met onze coach moest even een plekje krijgen. Zo gaat dat nou eenmaal met dat soort dingen, we zijn tenslotte gewoon mensen. Maar de accu’s zijn weer opgeladen, de trainingen zijn weer vol energie en ook wij zijn weer toe aan het bekijken van mooie wedstrijden. In dit nieuwe jaar beginnen we thuis tegen Rotterdam. De hekkensluiter van de competitie die tot op heden één wedstrijd heeft weten te winnen in dit seizoen. Dat zegt natuurlijk helemaal niks over de wedstrijd van vandaag want we beginnen ook nu gewoon met een stand van nul tegen nul en 40 speelminuten later weten we pas wie de beste is. Veel plezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten