zaterdag 15 januari 2011

150111: Energie!

Ze wisten het natuurlijk van te voren al maar de praktijk is altijd nog vervelender dan het beeld dat je vooraf hebt. Dat Donar hard en intensief verdedigt is algemeen bekend maar Nijmegen was even vergeten dat een normale trainingsweek van ons leidt tot nog meer energie dan anders. Jason Dourisseau, wat een atleet, ging voorop in de strijd en liet even zien wat verdedigen is. De Amerikanen van Nijmegen werden er moedeloos van. ‘Laat mij nou even gewoon een bal spelen’ hoorde je ze bijna denken. Basketbal begint met verdedigen en die kunst hebben wij al aardig onder de knie. Vandaag lag daar nog even een schepje bovenop en straalde de energie er van af. Ook aanvallend werd er met meer energie gespeeld dan tijdens de afgelopen wedstrijden. De gretigheid was groot en het teamspel kwam prima uit de verf. Vorige week zagen we al dat het keerpunt waarschijnlijk was gekomen en die lijn werd vandaag goed doorgezet. Harysz is het toonbeeld van die ommekeer en dat maakt een mens blij. Toch kies ik voor JD als man of the match. 39.10 minuten gespeeld en nagenoeg onvermoeibaar. Een prachtig score maken en bijna als eerste weer terug in verdedigende linie opgesteld. Het symboliseerde zijn inzet, zijn karakter en zijn drive.

3240 bezoekers hadden een mooie avond. Niet alleen om de wedstrijd maar ook om de prettige sfeer. De oud spelers die vanavond aanwezig waren kregen een staande ovatie en dat was ook zeker verdiend. Zo gaan wij in Groningen om met spelers en betrokkenen die iets voor Donar hebben betekent en dat zal ook altijd zo blijven. Erg leuk om bijvoorbeeld Hans van Rooden (1982) even te spreken en te horen hoe hij onder de indruk was van de wedstrijd en van de sfeer in Martiniplaza. Tijdens de persconferentie waren veel van die oud spelers aanwezig en kregen van de gespreksleider ook de kans om vragen te stellen. Leuk om te zien en horen wat hen bezighoudt en welke vragen ze graag wilden stellen.

Dan nog een paar puntjes van lichte opbouwende kritiek. Ik weet niet precies waarom maar het viel vandaag wel weer op. Het fluitgedrag van één van de drie week af van de andere twee. Nee, we noemen geen namen maar veel van de 3240 aanwezigen begrijpen vast wel wat ik bedoel. En dan, we hebben het er al wel vaker over gehad, ik miste de opjagende muziek tijdens de wedstrijd. Zoiets kan zo sfeerverhogend werken maar vandaag was daar nauwelijks sprake van. Jammer. En tot slot, volgens mij hebben we per vandaag een fotograaf minder…

De punten zijn binnen en Leiden verliest vandaag met één punt van Den Bosch. Prima dus! Dinsdag tegen Binnenland. Geen sprake van onderschatting want elke tegenstander is er één. Ook die moeten we winnen en daarom gaan we er van uit dat u er dan ook gewoon bij bent. Tot dinsdag dus.

2 opmerkingen:

  1. Prachtfoto bij jouw, door mij graag gelezen, verslag gedaan! Mis ook 'die' muziek op bepaalde momenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. inderdaad, smullen van JD!!! Altijd top (tegen Rotterdam ff niet, direkte tegenstander maakte "wat punten"). Hoop dat we nog vele jaren dit feest mogen aanschouwen. Doet me ook denken aan een spelshow van vroeger, GEEN NOOIT OP. En daar hebben we er nog een paar van (Ellis en Bausch). Al spelen ze ook kut (aanvallend), ijzervreters zijn het!!

    BeantwoordenVerwijderen