zaterdag 8 januari 2011

080111: Programma voor vandaag

Bergen op Zoom

Het ene seizoen is het andere niet. Dat geldt natuurlijk voor alle ploegen maar voor onze tegenstander van vandaag in het bijzonder. In 2010 waren ze nog finalist in de finaleserie tegen ons maar dit seizoen is het vechten om het hoofd boven water te houden. Althans, tot op heden.

U zult het zich ongetwijfeld nog wel herinneren, de wedstrijden tegen Bergen op Zoom in de finale van de Play-offs in mei van het afgelopen jaar. Nadat we met de nodige pijn en moeite de halve finaleserie tegen Leiden hadden gewonnen was de ploeg van coach Braal in de finale de tegenstander. Heel spannend werd het eerlijk gezegd niet maar het feit dat Bergen op Zoom in de finale stond was een prestatie van formaat. Na dat seizoen stopten beide coaches Erik Braal en Herman van den Belt en werd al vrij snel hun vervanger aangesteld, Wierd Goedee. Goedee is een man met een redelijke dosis ervaring. Na zijn actieve spelersloopbaan werd hij coach bij onder andere Weert. Daarna was hij assistent-coach in Den Bosch en de afgelopen jaren werkte hij vooral met de jeugd.
Met 13 verlieswedstrijden van de totaal 18 gespeelde wedstrijden is het eerste deel van dit seizoen niet echt succesvol voor de nieuwe coach en zijn ploeg. Aan de samenstelling van de ploeg zou het haast niet kunnen liggen. Een flink aantal spelers is na vorig seizoen gebleven en met de terugkomst van Tim Blue, vorig jaar nog een Flame, kan je stellen dat de ploeg niet verzwakt is. Toch balanceren ze momenteel op de grens die aan de ene kant een plek zal geven in de Play-offs en aan de andere kant een wel heel vroege zomervakantie tot gevolg zal hebben. Maar we zijn nog maar halverwege het seizoen en alles is nog mogelijk. In zo’n nieuwe situatie moeten spelers en coach ook begrijpelijk aan elkaar wennen en wellicht dat ze nu de juiste chemie te pakken hebben.

Als we dan toch even kijken naar de ranglijst zo halverwege het huidige seizoen dan zien we wel een paar opvallende dingen. Dat Rotterdam onderaan de lijst staat zal waarschijnlijk niemand verbazen. Vlak daarboven staat Zwolle. Eerlijk gezegd hadden we daar meer van verwacht met de terugkomst van coach Herman van den Belt. Amsterdam, spelend met een groep flink getalenteerde jeugdspelers, hangt een beetje in het midden en dat zelfde geldt eigenlijk ook voor Leeuwarden, Weert en Nijmegen. Bovenaan de ranglijst staan Den Bosch, Leiden en GasTerra Flames. Leiden staat op een stevige tweede plaats en de laatste weken begint Den Bosch ook flink op stoom te komen. Het zullen nog een paar spannende basketbalweken worden in de komende periode. Welke ploegen hebben na het kerstreces de smaak flink te pakken gekregen en welke ploegen zakken juist nu enigszins weg. Alles is mogelijk. Voor alle ploegen is het bereiken van de Play-offs het eerste doel en wat er daarna gebeurt is een kwestie van geluk, het momentum, geen blessures en karakter tonen.

Wij liggen dus goed op schema. Voor de tegenstander van vandaag ligt dat duidelijk een beetje anders. Wat vandaag een leuke bijkomstigheid is, is het feit dat Tim Blue hier weer eens te bewonderen is ondanks het feit dat hij nu in een ander shirt speelt. Met zijn ietwat slome uitstraling en zijn lange haren was hij vorig seizoen een heel belangrijk onderdeel in het behaalde kampioenschap en dat zullen we nooit weer vergeten. En zoals altijd gaan we daar als supporters uiteraard zeer respectvol mee om. Wij hoeven u niet te vragen om tijdens de spelerspresentatie bij vooral het voorstellen van Tim uw respect te tonen want dat is simpelweg vanzelfsprekend. Drie Donar-teams hebben tot op heden een grote beker weten veilig te stellen en alle spelers die daarin gespeeld hebben zullen voor altijd een warm ontvangst in Groningen krijgen. Naast Tim zijn dat er vanavond trouwens nog wel een paar. U weet wel, onze eigen spelers die na vorig seizoen gewoon zijn gebleven. Zij weten wat er in Groningen kan gebeuren als de laatste wedstrijd van het seizoen uiteindelijk wordt gewonnen. Dan barst het feest los en maken ze zichzelf enigszins onsterfelijk. Natuurlijk zijn er geen garanties maar de kans dat we in mei de Grote Markt weer gaan bezoeken is groot. Een heerlijk vooruitzicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten