donderdag 3 februari 2011

030211: Winnen van Toon T

De confrontatie tussen McGhee en Dourisseau werd zonder enige twijfel en zeer overtuigend gewonnen door Jason. McGhee, normaal gesproken toch één van de spelbepalers bij Leiden kwam er simpelweg niet aan te pas en zal vannacht waarschijnlijk nog wel eens zwetend wakker worden denkend aan JD. Jackson, de pointguard van Leiden is duidelijk niet van het niveau van Gibson van vorig jaar en bovendien is de ploeg veel te afhankelijk van hem. Slagter, Jackson en Bekkering liepen met hun tong op hun voeten (voeten?) in het vierde kwart en dat zegt genoeg.

Overigens speelden met name Bekkering (Ross) en De Jong van Leiden een goede wedstrijd. Ze speelden met overtuiging en waren niet onder de indruk van de tegenstander en van de sfeer in Martiniplaza. En hun coach? Ach, wat zullen we er van zeggen. Onze columnist zat er maar een paar minuten naast met zijn prognose in welke minuut Toon tegen een T zou aanlopen. En dat nota bene ook nog in het tweede kwart terwijl Leiden toen juist de sterren van de hemel speelde. Toon doet het vast ook om een schrikeffect te creëren en dat werkte ook wel aardig. Waar wond hij zich zo over op? Over het arbitrale trio en daar had hij wel gelijk in. Met name de eerste helft was hun prestatie absoluut onder de maat. Helaas moeten we weer constateren dat het niveau van de scheidsrechters niet hoog genoeg is en dat is absoluut een beperking van het Nederlandse basketbal op topniveau. Voor de overtreding ‘lopen’ fluiten is op zich natuurlijk terecht maar heren, wees dan alsjeblieft consequent. Selectief affluiten is zo matig en bovendien irriteert het niet alleen de spelers maar ook het publiek. Maar goed, het helpt helemaal niks om er iets over te zeggen dus bij deze, laat maar…

Dan Flames. Een prima wedstrijd. Althans, we zijn weer op de weg naar boven. Qua rebounds verloren we de eerste helft maar dat werd in het tweede deel weer goed gemaakt. Robby speelde goed en was de leider op het veld. Zijn vervanger Aron heeft zijn oude niveau nog zeker niet weer terug. Mocht u het nog niet weten, onze coach heeft in de afgelopen weken geëxperimenteerd met Aron als startende guard en Robby als back-up maar die keuze bleek niet de juiste te zijn. Wellicht dat deze wisseling wat effect op Aron heeft gehad en dat hij daarom niet helemaal in zijn goede doen is. Steve was nuttig met zijn zes punten op rij en onze lange mannen deden , met name in de tweede helft, wat er van hen wordt verlangd. De eervolle vermelding gaat absoluut naar JD. Hij speelde weer een dijk van een wedstrijd en wat mij betreft mag hij voorlopig nog wel even in Groningen blijven.

Conclusie na vandaag. Uit en thuis van Leiden gewonnen en totaal twee wedstrijden verloren. Als iemand nog twijfelt aan het feit dat wij kampioenskandidaat nummer één zijn dan heeft u geen verstand van basketbal. Zo simpel is het. 3120 bezoekers zagen vandaag dat als wij als team blijven spelen en de heren allemaal fit blijven de beide bekers binnen handbereik liggen. Maar, eerst aanstaande Zwolle thuis. Altijd lastig. Zonder pointguard overigens want die werd deze week uit Zwolle verwijderd. We gaan het beleven.

En dan nog even de laatste roddel die net telefonisch binnenkwam…Braal. Braal? O jee..

1 opmerking:

  1. Ben ik even blij dat ik gistermiddag jullie nog tot kampioenskandidaat nr. 1 heb gebombardeerd :) De nummer 1 positie na de reguliere competitie lijkt voor jullie wel veilig. Wij maken ons eerst maar op voor de beker; toch altijd weer een wedstrijd (of 2)op zich. En daarna in shape zien te komen voor de PO's. CU in May. Je hebt overigens wel een prima buffet en dito borrel gemist.

    BeantwoordenVerwijderen