vrijdag 25 februari 2011

250211: Programma voor 260211

Maart roert zijn staart

We zijn 48 uur verder na de thuiswedstrijd tegen Den Bosch en vandaag alweer een wedstrijd hier in Martiniplaza. World Class Aviation Academy Bergen op Zoom, oftewel de Giants zijn vandaag te gast voor ongetwijfeld weer een mooie basketbalavond.

Voor u is het vandaag belangrijk om nog meer dan anders te genieten. Waarom? De maand februari is bijna afgelopen en in de hele maand maart worden in deze basketbaltempel geen wedstrijden gespeeld. Tot zaterdag 2 april moeten we het zonder doen en dat is gewoon jammer en teleurstellend. De planning van het wedstrijdschema zit dusdanig in elkaar dat het soms hollen en soms stilstaan is. Meer dan een hele maand geen thuiswedstrijd, zo zijn de feiten. Wel worden er in de reguliere competitie de komende weken 3 uitwedstrijden gespeeld. Nijmegen, Weert en Den Bosch zijn dan onze tegenstanders.

Maar we hebben ook goed nieuws voor u en langs deze weg moeten we daar wel de nodige aandacht aan besteden. Het Final Four weekend om de Nationale Beker zal eind maart worden afgewerkt in Almere en zoals u weet zijn wij één van de ploegen die daar gaan strijden om de eerste plaats. Op vrijdag 25 maart worden de halve finales gespeeld en twee dagen later op zondag 27 maart is de grote finale. De ervaring van afgelopen jaar heeft ons geleerd dat dit weekend in Almere iets is om je goed op voor te bereiden. Wat dat betreft komt het dus eigenlijk wel even goed uit dat we geen thuiswedstrijden spelen zodat wij als supporters alle aandacht kunnen richten op Almere. Hierbij doen we dus een oproep aan iedereen om die vrijdag en zondag alvast te reserveren in de agenda voor een trip naar de Final Four. De vrijdag is een zekerheid, de zondag hangt natuurlijk af van het resultaat van die halve finale. De speelhal in Almere is dusdanig groot dat veel supporters de mogelijkheid hebben om de wedstrijden daar bij te wonen. En bovendien, het gaat ergens om en daar willen we natuurlijk allemaal bij zijn!

In de maand maart is er overigens nog een evenement dat de aandacht verdiend. Zondag 13 maart om precies te zijn wordt het jaarlijkse All Star Gala in Zwolle gehouden, het showelement van de Nederlandse basketbalwereld. Dit jaar is gekozen voor Zwolle en qua speelhal is dat zeker een goede keuze. Mocht u dit seizoen nog niet in Zwolle zijn geweest dan is dit de kans om de entourage daar eens te gaan aanschouwen. Zo’n Gala is elk jaar weer een hele happening en dat zal deze keer niet anders zijn. Er is een basketbalmarkt, een wedstrijd van U23, een driepunterwedstrijd, een dunkwedstrijd en natuurlijk de All Star Game waarin alle toppers van dit seizoen hun mooiste acties zullen gaan laten zien. Bovendien zullen er ook prijzen worden uitgedeeld aan onder andere de MVP van het seizoen. Op dit moment van schrijven weten we nog niet wie voor de verschillende categorieën de genomineerden zijn maar de kans is groot dat GasTerra Flames goed vertegenwoordigd zal zijn. Dat kan haast niet anders.

Maar, first things first. Vandaag spelen we tegen de finalisten van de Play-offs van afgelopen seizoen en de ploeg onder leiding van Wierd Goedee heeft na een matige seizoensstart de smaak in de afgelopen periode flink te pakken gekregen. Spelers en coach moesten duidelijk even aan elkaar wennen maar sinds het nieuwe jaar zijn de resultaten van de ploeg flink omhoog gegaan. Voor ons is dit een wedstrijd die ook gewonnen moet worden om zo de eerste plek in de reguliere competitie weer iets veiliger proberen te stellen. Wij wensen u veel plezier en we zien elkaar vast nog wel in maart in Zwolle of Almere. We zullen die staart eens flink gaan roeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten