dinsdag 22 februari 2011

220211: Programma voor 240211

Nog een appel

Rotterdam en Binnenland uit, altijd lastig. In de praktijk viel het allemaal reuze mee en dus wonnen we de afgelopen week beide wedstrijden en is het behalen van de halve finale om de Nationale Beker nu een feit. Den Bosch thuis in de reguliere competitie is weer een heel ander verhaal. Ook met die ploeg hebben we, net als onlangs met Leeuwarden, nog een appeltje te schillen. Tot op heden is het appels schillen ons goed bevallen.

December 2010 was niet een heel succesvolle periode voor ons en naast Leeuwarden was Den Bosch de andere ploeg die ons in die maand een poets wist te bakken. 2 December was het om precies te zijn. De temperatuur in de Maaspoort was die dag dusdanig laag dat de wedstrijd niet zonder een dikke jas bekeken kon worden. Of dat kwam door een gestoorde verwarmingsketel of omdat iemand de thermostaat te laag had geprogrammeerd weten we niet maar mede daardoor waren de omstandigheden verre van ideaal. We verloren drie van de vier kwarten en zo won Den Bosch de wedstrijd met 74-59, onze eerste verliespartij van de totaal twee dit seizoen. Althans, tot op heden.

De ploeg van coach Raoul Korner, de Oostenrijkse coach die onlangs zijn contract met twee jaar verlengde, staat in de competitie op een derde plek met zeven verloren wedstrijden en presteert dit seizoen redelijk tot goed. Op basis van hun verleden zou je verwachten dat Eiffel hoger op de ranglijst zou staan maar ook in Den Bosch zijn de financiële middelen niet meer tot in de hemel reikend. Voor dit seizoen moest ook daar de broekriem worden aangehaald en hebben ze onder leiding van oud-speler Jos Frederiks toch een goede ploeg weten samen te stellen. Afgelopen zondag speelden ze hun laatste wedstrijd in aanloop naar het duel tegen de koploper thuis tegen Amsterdam en die wedstrijd werd met duidelijke cijfers 84 76 gewonnen.

Groningen tegen Den Bosch zijn altijd bijzondere duels. Door de jaren is er al heel wat strijd tussen deze twee ploegen geleverd en bij deze wedstrijd zal dat niet anders zijn. Zo’n wedstrijd heeft gewoon een extra lading voor de ploeg maar is natuurlijk ook voor ons als supporters bijzonder leuk om naar te kijken. Bovendien zien we bij dit duel in Martiniplaza weer een speler die ooit deel uitmaakte van één van de kampioensploegen van Donar, u weet het natuurlijk, dat is Rogier Jansen. De beslissende driepunter van hem in 2004 in Groningse dienst onder het bewind van Ton Boot in de Maaspoort in Den Bosch zullen we niet snel meer vergeten. Gelukkig hebben we de beelden daarvan nog op dvd die in aanloop van deze wedstrijd nog even door de redactie is bekeken. Spelers die deel hebben uitgemaakt van één van onze kampioensploegen zullen we altijd blijven koesteren maar er zijn momenten dat die historie even niet zo belangrijk is. Rogier speelt tegenwoordig in een rood shirt en daar hebben wij in Groningen niet zoveel mee. Bovendien kwam hij onlangs op een niet zo’n fraaie manier in het (basketbal)nieuws nadat hij in het verloren duel met Nijmegen tegen een diskwalificerende fout opliep en daarna werd geschorst. Het voorwaardelijke deel van twee wedstrijden schorsing als onderdeel van de aan hem opgelegde straf heeft voor hem een looptijd tot 2013 dus hij zal zich voorlopig toch enigszins gedeisd moeten houden. Na dat verloren duel van Den Bosch tegen Nijmegen was coach Korner op de landelijke televisie te zien en horen en gaf hij zijn ongezouten kritiek op het scheidsrechterskorps in ons land. Of zoiets een positieve uitwerking gaat hebben is altijd maar afwachten. Feit is dat hij zijn mening gewoon uitsprak en dat is zeker een positief punt.

De kans is groot dat we Den Bosch in de komende maanden nog wel vaker zullen gaan tegenkomen. Bijvoorbeeld zondag 27 maart in Almere? Het zou zomaar kunnen. In de komende Play-offs is de kans ook zeer groot dat het rood van Den Bosch vaker hier in Groningen te zien zal zijn dus deze wedstrijd zou wel eens een mooi voorproefje kunnen gaan worden. De onderlinge strijd is tot op heden gelijk. De uitwedstrijd werd door ons verloren maar de eerste thuiswedstrijd van 19 oktober werd onder het toeziend oog van 2560 bezoekers gewonnen. Nu wedstrijd drie en beide ploegen zijn er klaar voor. We gaan het beleven.

1 opmerking:

  1. Hoi HJ,

    Prima stukje zonder al teveel kinnesinne richting DB. Ik vertrouw er maar op dat jullie "onze Rogier :)" met Donar-waardig respect gaan ontvangen in Martiniplaza. Helaas ben ik niet van de partij maar 27 maart staat al met potlood in de agenda en ik kan niet wachten tot de PO wedstrijden in Grun'n. Hopelijk zo'n beetje tweede helft mei .. Voor morgen veel spektakel gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen