zondag 20 februari 2011

200211: 'op de kou!'

Rotterdam ondertussen verslagen en nu Binnenland nog. Ook in Delfzijl ging het goed ondanks een enorme demonstratie van de plaatselijke tegenstanders. Van de drie genoemde locaties van gisteren was de Euroborg met stip de minst succesvolle. Bovendien was de vrieskou daar niet echt aangenaam zoals op diverse twitter berichten te lezen was.

ToH heeft nog geen ooggetuige verslag van de uitwedstrijd in Rotterdam meegekregen dus daarover kan ik u niet informeren. Bovendien moest vandaag het programmaboekje voor donderdag al worden gerealiseerd dus met het hoofd zijn we al weer een paar dagen verder. En dat wordt absoluut een belangrijke wedstrijd. Op ‘basketbalkenners’ wordt over dat duel al melding gemaakt van de lijfspreuk "As de bol niet op de kou springt kompt d'r nooit wat van!" Geen idee wat het precies betekent maar donderdag is zeker weten D-day!

Nog even terugkomen op de roddels die door basketballand gaan over de nieuwe coach in Groningen. Er worden reeds diverse namen genoemd maar het is maar de vraag of er daadwerkelijk uit die vijver zal worden gevist. De nieuwe man moet ervaring en charisma hebben en bovendien, hij moet goed kunnen omgaan met de status van Groningen, dé basketbalstad van Nederland. Maar een coach met ervaring en met een goede staat van dienst heeft één groot nadeel. Zo’n man is gewild en kost veel geld. Het zal dus een aardige uitdaging worden om alle voorwaarden en mogelijkheden tegen elkaar aan te houden om zo tot een goede keuze te komen. We hebben nog even de tijd maar aan de andere kant, sommige dingen moeten vroegtijdig worden besloten. Welke spelers willen we houden, hoe gaan we om met het kerstreces en wat zijn de plannen op bijvoorbeeld Europees gebied. Issues die niet tot de zomer kunnen wachten. Achter de schermen zal men ongetwijfeld bezig zijn met het maken van keuzes en het inschatten van de juiste persoon. Voor de schermen is het zaak om in de komende maanden prijzen te pakken. Dat willen we namelijk allemaal. Niet alleen wij als supporters maar ook het team, de coaches en de club. Zo langzamerhand kunnen we ons weer gaan opmaken voor een heerlijke basketbalperiode en daar kijken velen van ons reeds naar uit. Gisteren sprak ik met een aantal televisiemensen die vorig seizoen de live wedstrijden voor RTV Noord naar de ontelbare huiskamers brachten. Ook zij hopen dat het dit seizoen net zo succesvol zal verlopen als toen want ze vonden het geweldig om mee te maken. En zij zijn zeker niet de enige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten