zaterdag 5 februari 2011

050211: Zwolle...pppfff

2660 bezoekers zagen vanavond een wedstrijd tussen de potentiƫle landskampioen en een ploeg die het niet verdient om de Play-offs te gaan halen. Wat Zwolle vanavond liet zien was werkelijk beneden alle pijl. Binnenland deed het over het algemeen beter dan de ploeg onder leiding van de momenteel met migraine op bed liggende Herman van den Belt.

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de startende pointguard van Zwolle Marshall in goed overleg de ploeg had verlaten. In goed overleg, dank je de koekoek. Het was al tijden bekend dat Marhall een moeilijk mannetje is. Wat dat betreft heeft dit besluit nog erg lang op zich laten wachten. Zoiets wil nog wel eens een positief schrikeffect met zich mee brengen nou, vandaag was daar absoluut geen sprake van. Bij het inspelen van Landstede was al zichtbaar dat de mannen er weinig zin in hadden en dat het avondje Groningen meer een noodzakelijk kwaad zou worden dan een poging om voor een verrassing te zorgen. Blijf dan thuis denk ik dan. Ok, de zaal zat goed vol maar een goede wedstrijd was het absoluut niet. Onze ploeg deed in ieder geval haar best om toch zo goed mogelijk te spelen en dat lukte grotendeels ook wel. Het statistische hoogtepunt was wel het hoge percentage vrije worpen. Normaal gesproken niet echt ons sterkste punt maar vandaag ging het uitstekend. 25 van de 27 raak dus 92.6%, ik zeg: dikke prima.

Opvallend trouwens dat Haryasz zijn meeste punten pakt uit die halve jumpers vanaf een meter of 3. Niet uit acties naar de basket of een poging na een rebound maar vaak het schot. Tja, als ze raak gaan is er niks aan de hand en is iedereen blij maar toch is zijn veranderde aanvalspatroon wel opvallend. Andere bijzonderheden? Nee, eigenlijk niet. Sander maakte weer wat minuten na lang blessureleed en dat is natuurlijk alleen voor hem al erg plezierig. Zijn airball aan het einde van de wedstrijd moeten we daarom ook maar weer snel vergeten.

De punten zijn weer binnen en we liggen gewoon goed op schema. Donderdag volgt de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Leiden. En dan zaterdag revanche thuis tegen Leeuwarden. Maar nu eerst een biertje en morgen naar de FC. Gegroet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten