zaterdag 26 februari 2011

260211: Terecht verloren

Ja, terecht verloren. 2640 bezoekers zagen dat Giants ons met dezelfde wapens die wij normaal gesproken altijd hanteren, wist te verslaan. Dat is absoluut een compliment waard. Afgetroefd op kracht, karakter, beleving en inzet.

Marco noemde het woord corrupt over de prestatie van zijn team in de persconferentie. De exacte quote weet ik niet meer maar zijn uitleg was: de mens is in principe corrupt. Een uitspraak die qua lading iets negatiefs heeft maar filosofisch zal hij hier zijn bedoelingen mee hebben. Feit is in ieder geval dat het beoogde strijdplan totaal niet uit de verf kwam en we compleet werden overtroefd. Kimbrough en Blue zijn de go-to mannen aan de kant van Bergen op Zoom dus de belangrijkste taak van Donar was om die twee te neutraliseren. Dat lukte dus van geen kant. Beide waren gewoon sterker en slimmer dan hun directe tegenstanders en dan wordt het moeilijk en zwaar. Dourisseau, normaal de beste verdediger in de competitie, moest zijn meerdere erkennen in de 1,83 meter lange guard die een bijna perfecte wedstrijd speelde. Blue gaf vandaag ongekend veel gas. Zelfs in de tweede helft, normaal zijn zwakste periode, bleef hij er 100% voor gaan en dat resulteerde in een spannende slotfase. Natuurlijk hoopte iedereen dat het in de slotminuten nog wel zou lukken maar deze uitslag is terecht en van harte gegund aan de mannen van Wierd Goedee.

Of de wedstrijd tegen Den Bosch van afgelopen donderdag een rol heeft gespeeld? In ieder geval niet wat betreft karakter, conditie of blessures. De training van gisteren was zoals altijd weer van een hoog niveau en niets leek er op dat het vandaag moeilijk zou gaan worden. Maar, ook basketballers zijn gewoon mensen en misschien kruipt er dan toch iets in van, dat doe we even en het gaat toch wel lukken. Nou, niet dus. Goedee heeft het wapen gevonden waarmee je ons kan verslaan en dat kwam vanavond op een uitstekende manier uit de verf. Natuurlijk is er geen man overboord maar een les moet hier wel uit worden geleerd. We zijn niet onverslaanbaar en een paar procenten minder inzet dan de volle honderd die we nagenoeg altijd laten zien, kan dus leiden tot een verliespartij.

Dit is nu de derde pot die we verliezen maar deze was duidelijk anders dan de andere twee. 33 tegen 11 vrije worpen terwijl we alle andere schotpercentage beter presteerden. Giants ging naar de basket en kreeg hun terechte vrije worpen. En daarmee wonnen ze de wedstrijd. De eerste helft verloren we zelfs op rebounds en dat gebeurt niet zo vaak. Dat heeft dus te maken met de absolute drang en wil om er volledig voor te gaan en dat ontbrak dus duidelijk. De les die hieruit geleerd moet worden is helder en ligt met name op het individuele vlak van alle spelers. Nooit verzwakken, altijd vol er voor gaan en niet onderschatten. Een wijze les op deze zaterdagavond.

En verder? Een leuke sfeer, een mooie wedstrijd en minder opvallende scheidsrechters vergeleken met afgelopen donderdag. De drie heren bepaalden niet de wedstrijd alhoewel er soms wel dubieuze calls bij zaten. Maar ook hier geldt, het zijn net mensen. Eén ding moet nog wel even worden gezegd. Het theatrale gedrag van Wallaart na een call voor goaltending was zwaar overdreven. Tot vier keer toe, ik heb ze geteld, vond hij het nodig om met twee vingers naar beneden te wijzen waarbij de uitvoering daarvan echt te veel van het ‘goede’ was. Maar ach, ieder zijn moment.

Langs deze weg wens ik Koenis een succesvolle operatie de komende week. Ik hoop dat hij weer op het oude niveau terug kan komen.

Zo, nu weekend!

2 opmerkingen:

  1. Oeps ... toch wat hoogmoed? Iets te lang na genoten van de overwinning op DB? CU in Almere.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Denk niet dat het met hoogmoed te maken heeft Toine. Simpelweg niet scherp genoeg, te weinig intensiteit. het is ook lastig om die piek van de laatste weken vast te houden. Nu weer pieken eind maart ;-) Ik vind het niet zo erg deze verliespot, je moet af en toe verliezen om beter te worden! :-)

    BeantwoordenVerwijderen