zondag 6 november 2011

061111: Aris was beter

Daar kan geen discussie over bestaan. Kansloos waren we niet maar duidelijk niet goed genoeg. Deze tweede verloren wedstrijd in competitieverband was terecht en we feliciteren Leeuwarden natuurlijk met de winst. Wel zuur om dit zo te moeten ervaren na de prima winst op Den Bosch..

Het begon al met de fouten die Thomas in de eerste minuten maakte. Daardoor liepen we van het begin al achter de feiten aan en dat drukte meteen al een stempel op de teamprestatie. Vanaf het moment dat Sergio in het veld kwam was er meer vertrouwen in het spel en wisten de spelers elkaar beter te vinden. Dat Thomas als startende center niet goed presteert was nu niet de eerste keer. Daarnaast is nu gebleken dat het effect daarvan groot kan zijn. De ploeg moet zich terugvechten en dat kost veel energie. Zonde om op dat moment daar zo mee bezig te moeten zijn. Het is al een veel besproken onderwerp geweest in de afgelopen weken en we kunnen nu wel vaststellen dat er op dit vlak wel iets moet gaan veranderen. Sergio in de basis en Thomas vanaf de bank laten komen. Dan valt er waarschijnlijk ook meteen een druk van hem af want toen hij later in de wedstrijd terug kwam was zijn spel ook duidelijk beter.
Aris speelde, zeker in de eerste helft een geweldige partij. Met veel energie en met bijzonder hoge schotpercentages legden ze ons op de symbolische pijnbank en die marteling duurde 40 minuten lang. Deze keer kwamen we wel goed uit de kleedkamer in de rust want het derde kwart werd gewonnen en toen werd er ook beduidend beter gespeeld. Het leek er op alsof Leeuwarden vermoeid raakte en dat is dan het juiste moment om toe te slaan. Waarom het vierde kwart dan vervolgens weer wordt verloren is een raadsel want we kwamen nog terug op twee punten. Het feit dat David bijna 37 minuten moest spelen, mede door de blessure van Defares, zal daar ongetwijfeld een reden voor zijn geweest. Dat zegt dan vervolgens wel iets over de balans in deze groep. Zodra een belangrijke peiler weg valt of ondermaats presteert lijkt het alsof we met 4 spelers verder moeten spelen en dat is dan vaak ook gedoemd te mislukken.

Aris speelde ogenschijnlijk ook met meer vuur in de ogen. Niet zo verrassend als je thuis speelt en tegen de koploper mag aantreden maar toch. Dat vuur stond bij Donar op een lager pitje en daar win je duidelijk geen wedstrijden mee. Met de wetenschap dat we aan de vooravond staan van het Europese avontuur kunnen we nu wel vaststellen dat we daar nog lang niet klaar voor zijn. Een pijnlijke conclusie maar helaas wel waar.

Positief vandaag was de inbreng van Ties. Zijn schot viel eindelijk eens goed en je kon zien aan zijn gedrag dat hij vertrouwen voelt. Verdedigend kan hij als back-up van JD prima meekomen en dat is prettig en goed te noemen. Toch was dit ook de enige positieve kanttekening in het Kalverdijkje. Zet dat af tegen de matige start, het niet kunnen doorrammen als je tot 2 punten terugkomt na een fikse achterstand en de scheve balans in de ploeg, kan er geen voldoende worden gegeven. Jammer maar zo zijn de feiten.

Tot slot, David Bell. Sinds vandaag in het gezelschap van zijn vrouw, kind en moeder. Het hielp hem niet echt om een goede prestatie te leveren. Qua rebounds en assists was het nog wel oké maar het scorende vermogen, iets waar hij voor gehaald is, was onder de maat. Jeter, zijn collega aan de andere kant speelde wel op zijn eigen niveau en was met 21 punten ook meteen de topscorer van de wedstrijd.

Genoeg stof tot nadenken en het moment is gekomen om beslissingen te nemen. Het gaat om Topsport dus dan moet dat soms ook gewoon. Het is niet anders. We zullen aanstaande woensdag zien of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

1 opmerking:

  1. HJ je bent er altijd erg sterk in jouw clupje erg op te hemelen. Wordt het bij jou zo langzamerhand ook duidelijk dat dit team echt niet veel voorstelt?

    BeantwoordenVerwijderen